Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehabiliteringsbassängen

Annons

Rehabiliteringsbassängen vid Centrallasarettet har i samband med planering av en ny vårdbyggnad kommit i fokus eftersom dess nuvarande placering ställer till problem vid byggnationen. Vilka konsekvenser en eventuell rivning av den nuvarande rehabiliteringsbassängen skulle få för de grupper som i dag har tillgång till anläggningen ingår i ett utredningsuppdrag som landstingsdirektören lagt på Division kirurgi.

I utredningsuppdragets förutsätts bland annat att antalet patienter som är beroende av behandling i bassängen skall ligga på samma nivå som i dag. Detta innebär att redan innan en eventuell rivning av nuvarande anläggning kan verkställas måste, i avvaktan på att en ny byggnad tas i drift, en provisorisk lösning erbjudas. Att även eventuella provisoriska lösningar måste svara mot krav i form av vattentemperatur, handikappanpassning, anpassade omklädningsrum med mera är också förutsättningar som ingår i utredningsuppdraget.

Mot bakgrund av ovanstående uppgifter hoppas jag att farhågorna om att vissa grupper skulle utestängas från rehabiliteringsbassängen, som kom till uttryck i debattinlägget den 20 januari, nu kan undanröjas.

Lars-Olof Svensson

Divisionschef, Division kirurgi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons
Annons