Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Klart: VIK kallar tillbaka Fransson från HV71

Vaktar VIK-målet redan i morgon.

Jonas Fransson.

Efter bortaförlusten mot Mora i torsdags kväll var det snabba ryck.

I morse tog VIK-tränarna med Andreas Appelgren i spetsen beslutet att kalla hem utlånade målvakten Jonas Fransson från HV71.

- Vi har gjort klart allt med HV och pratat med Jonas. Han tycker att det ska bli skitkul att komma tillbaka. Han har inte spelat match på länge, men han har tränat bra, säger VIK:s klubbdirektör/vd Johan Fägerblad.

Gäller det här bara lördagens hemmamatch mot Pantern - eller kommer ni att behålla Jonas Fransson?

- Om det går bra på lördag, vilket vi är övertygade om att det gör, så vill vi ha Jonas kvar februari ut. Inget mer än dock bestämt än lördagens match, säger Fägerblad.

Huvudpersonen själv är motiverad till att spela match i ABB Arena igen och medger att både formen och självförtroendet är på topp.

– Det ska bli skitkul. Det har verkligen känts bra på träningarna med HV och jag är sjukt motiverad. Jag har byggt upp självförtroendet bra i HV och känner att jag hänger med bra i spelet där. Men sedan är det så klart två månader sedan jag spelade match, säger Jonas Fransson.

Hur ser du på din säsong?

– Det började jäkligt bra och sedan delade jag och Marcus på matcherna fram till att Koval kom in. Då togs beslutet att jag skulle lämna. Jag förstår vad det handlar om och det är den världen vi lever i som hockeyspelare. Det var bara för mig att kämpa vidare.

Annons
Annons
Annons