Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doldisens succé - rekordnotering

I helgen avgjordes den andra deltävlingen i det nordiska mästerskapet i Pro Stock Motorcycle. Surabon Kalle Lyrén smällde till med en ny seger i finska Alastaro, på en supertid då han körde under sju sekunder för första gången på europeisk mark.

Annons

- Jag körde fruktansvärt jämnt från första rundan. Vi har hittat en bra bas som vi använder, den är ganska lik den som jag åkte på i Tierp. Men det var lite sämre väder och dåliga förhållande så vi backade ner lite grann mot senast. I övrigt så har vi fått bra kläm på allt det andra. Det är harmoni i cykeln så det är riktigt kul, säger han.

Även om motorcykeln går bra, har du utvecklats något som förare den här säsongen?- Nu har jag fått en cykel som är konstant och grejer som håller. Då kan vi göra saker utan en massa strul och att det händer konstiga saker, Det gäller att allt är exakt lika varje gång, det får inte skilja någonting. Inget får vara slumpen utan allt måste vara 110 procent. Jag har lyckats hitta min harmoni som förare och känner mig mycket lugnare på något sätt. Det varit lite för seriöst ett tag, men jag har släppt på det. Med allt från att hålla sig nere i vikt, det gick lite till överdrift. Jag är mycket mer avslappnad och då har resultaten kommit också.

Du vann helgens tävling i Finland, kände du dig hotad av de andra förarna?- Nej det kan jag inte direkt påstå. Men de som åker i samma klass har potential att åka mycket fortare än vad de har gjort hittills. Det är egentligen vi som har bäst koll på grejerna just nu.

Lyrén berättar att han har kört under sju sekunder tre gånger.

- Jag har gjort det vid tre tillfällen tidigare i USA. Men att få göra det i norden på hemmaplan är egentligen det som räknas. Vi visste att det skulle vara möjligt men kanske inte den här helgen då det var dåligt väder. Det var inte bra för effektens skull, att vi lyckades med det ändå var lite över förväntan.

Hur var känslan när du såg att du åkt under 7 sekunder?- Jag fick veta det när farsan kom ner och hämta mig efter mål. Då sa han att det var väl ganska bra det här. Då frågade jag vad tiden blev, han sa 6.98, det var fränt. Det var verkligen ett riktigt ”moment”.

Det ska väl mycket till om du ska tappa förstaplatsen nu med två tävlingar kvar?- Då ska det hända det som hände förra året då jag skottade två motorer och inte kan fortsätta säsongen, det har hänt. Men det ser bra ut och det känns riktigt bra.

Nästa tävling avgörs på Gardemoen i Norge under den första helgen i augusti.

Mer läsning

Annons