Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suratjej får tävla i Paralympics

En stor dröm går i uppfyllelse för Ellinor Axelsson-Vaughn.Den 18-åriga Surahammartjejen ska tävla i Paralympics i Rio de Janeiro.- Det känns nästan lite overkligt, säger hon.

Annons
Ellinor Axelsson-Vaughn ska tävla i Paralympics i Rio de Janeiro.

Ellinor Axelsson-Vaughn är född med en muskel- och ledsjukdom som gör att hon saknar en hel del styrka och rörlighet i sina muskler.

För ungefär fyra år sedan började hon tävla i sportskytte och nu får hon, endast 18 år gammal, alltså tävla i Paralympics.

För vlt.se berättar hon om det stora glädjebeskedet.

- Även om jag inte blev helt förvånad över att bli uttagen så känns det nästan lite overkligt. Det ska bli otroligt kul. Riktigt häftigt, säger hon.

Vad är tjusningen med att tävla i sportskytte?- Jag gillar precisionen. Man måste hela tiden vara fullt fokuserad annars märks det direkt på resultaten. Man tävlar mycket mot sig själv. Det är otroligt roligt.

Axelsson-Vaughn berättar att hon det senaste året har tävlat frekvent i världscupen.

- Det har blivit rätt många tävlingar. Som bäst har jag en tolfte plats och har även slagit personligt rekord.

Vad har du för målsättning i Paralympics?- Det kommer att bli tufft och jag är mest med för att se och lära inför framtida Paralympics.

Paralympics håller på mellan 7-18 september i Rio de Janeiro.

- Man längtar verkligen. Innan det börjar ska vi ha ett två veckor långt träningsläger i Brasilien så jag åker i slutet av augusti.

Annons

Mer läsning

Annons