Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare med passion för det svenska järnvägssystemet kan vinna hjältepris

Utmärkelsen Trafiklabhjälte delas ut för att uppmärksamma de eldsjälar som står bakom digitala tjänster och innovativa idéer som gör det smidigare och roligare att åka kollektiv. En av de fyra finalisterna som har chans att vinna priset när det nu delas ut för tredje året i rad, är Västeråsaren Thomas Tydal.

Annons

Thomas Tydal jobbar bland annat som utvecklingschef på Railit tracker.

"Thomas Tydal har med en otrolig passion för det svenska järnvägssystemet starkt bidragit till att skapa digitala verktyg för personal inom järnvägsbranschen. Med kreativa förslag och idéer har han utmanat branschens aktörer och i praktisk handling visat hur datadrivna innovationer kan göra skillnad i den dagliga verksamheten ombord på tåg i Sverige." Så lyder motiveringen.

Bland de andra finaliserna finns Ulrika Park, som har drivit vidareutvecklingen av appen Res i Stockholm som hjälper människor att resa kollektivt. Arrangörsteamet bakom Trainhach, som är Sveriges första Hack ombord på tåg och som utvecklats till en mötesplats för personer med passion för kollektivtrafikdata. Samt Wilhelm Landerholm, som är hjärnan bakom de alternativa förseningsprognoser som bland annat testats för pendeltågstrafiken i Stockholm.

Vinnaren presenteras på Nordic open data forum den 20 november i Stockholm.

Läs mer: Den bästa tågresan körs inte i maxfart

Mer läsning

Annons