Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kristina Östman (C): Rädda Tillberga grannskapsservice!

Det var sagt att det skulle bli beslut i kommunstyrelsen den 18 augusti. Att Tillberga grannskapsservice (TGS) framtid skulle avgöras då.

Men någonstans på vägen hände något och beslutet sköts på framtiden. Betyder detta att kampen är över?

Naturligtvis inte. Frågan om TGS vara eller inte vara är fortfarande aktuell och det är nu vi i Tillberga måste göra våra röster hörda. Utan TGS i Tillberga kan vi räkna med att kommunen åter tar över ansvaret för bland annat barnomsorg och äldreomsorg. Detta är inte önskvärt – inte minst ur ett medbestämmandeperspektiv.

Annons

Annons

Vi i Centerpartiet kämpar för att beslut ska fattas i enlighet med EU:s närhetsprincip – så nära medborgaren som möjligt. TGS är ett lyckat exempel på ett sådant beslutsfattande.

För att engagemanget från Tillbergaborna ska fortsätta, krävs dock att organisationen utvecklas och förändras. Nya idéer måste ges plats och det lokala medbestämmandet måste åter intensifieras. Ett steg för att uppnå detta är att förbättra marknadsföringen av TGS – både i Tillberga och utåt till andra intressenter.

Ett annat steg är att förnya inom TGS genom att möjliggöra ett byte av nyckelpersoner för att därigenom ge plats till nya, fräscha idéer. Båda dessa steg kan tas på lokal nivå. Men skulle det ändå vara så att TGS framtid ifrågasätts, så anser jag att dess framtid ska avgöras av dem som först och främst berörs – det vill säga Tillbergaborna.

Vi i Centerpartiet vill införa möjligheten att hålla lokala folkomröstningar. Är det någon som ska avgöra TGS framtid, så är de väl ändå Tillbergaborna själva? Detta avgörande skulle kunna ske genom en lokal folkomröstning.

Till syvende och sist anser jag att det är dags att sätta Tillberga på kartan och ge Tillberga en egen representant på kommunal beslutsnivå.

Håller du med mig, så kryssar du nummer 26 för Centerpartiet den 19 september!


Kristina Östmankandidat i valet till Västerås kommunfullmäktige

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy