Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi - 70-talet

Sexmordet ännu höljt i dunkel

Eftersökt man har klart alibi.


VLT 18 mars 1970.

Sexmordet på 61-åriga Clary Janson är ännu höljt i dunkel. Den stora spaningsstyrkan arbetar intensivt med uppföljning av de tips som strömmar in, men hittills har man inget direkt spår förutom den plastpåse med handlingar som hittades vid Svartån förra onsdagen.


Spanarnas krogrunda på måndagskvällen gav inget positivt resultat.

Ett tips i samband med restaurangbesök hoppas dock spaningsledningen ska kunna leda till att det klarnar en smula. Den man som Clary Janson vid ett flertal tillfällen varit ute tillsammans med i bil, anmälde sig själv för polisen på tisdagen. Han har dock ingenting med mordet att göra.


– Tipsen fortsätter att strömma in, säger spaningsledaren poliskommissarie Uno Wåxnäs.

Annons

Annons

Men inget som hittills kunnat leda oss på något bestämt spår. Vi vill dock betona att alla som överhuvudtaget sett Clary Janson i vilken situation det än vara må den senaste tiden, är välkomna till oss. Minsta pusselbit kan vara viktig.

Spaningsledningen vill också ha kontakt med alla kvinnor som den senaste tiden blivit utsatta för hot eller blivit antastade i Västerås.


– Något besked om plastpåsen, som är vårt just nu hetaste spår, har vi ännu inte fått från Stockholm. Den innehöll inte några värdehandlingar, men kan ändå ge mycket viktiga informationer i utredningsarbetet.

Polisen har lyssnat på banden till bandspelaren som stod på när den mördade hittades.

De innehåller musik och en del inspelningar med bland annat Clary Janson. Dessutom fanns rösten på en man med. Det visade sig vara den man som den mördade setts tillsammans med flera gånger både på restauranger och i mannens bil. Han anmälde sig själv hos polisen på tisdagen och har enligt spaningsledningen ingenting med mordet att göra. Men det finns röster med som ännu inte identifierats.


Brottsplatsundersökningen fortsatte på tisdagen och polisen har nu skickat vinflaskan, glasen och kopparna till Stockholm för undersökning. Det finns åtskilliga fingeravtryck på föremålen, troligen inte bara kvinnans.

Annons

Clary Jansons bekantskapskrets är mycket svår att kartlägga. Trots att hon var ute och dansade regelbundet har hon ändå fört ett tillbakadraget liv. Sista gången hennes syster i Stockholm träffade henne var för tre veckor sedan och grannarna såg henne knappast någon gång.

Krogronden på måndagskvällen gav inget positivt resultat och spanarna fortsatte även på tisdagen sitt arbete på stans restauranger. Den här gången utrustade med ett foto av kvinnan.

Några bestämda besked från doktor Christer Busch vid rättsläkarstationen i Uppsala om tidpunkten för mordet har polisen ännu inte fått. Någon gång mellan den 8 och 10 mars är den troliga tiden.

Annons

Annons

Till toppen av sidan