Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi - 70-talet

Varför släpptes sexmördaren?

Justitiekanslern kräver en förklaring.


20 mars 1970.

Justitiekanslern har från utskrivningsnämnden vid Karsuddens sjukhus i Katrineholm fordrat in uppgifter om de överväganden som föregått beslutet att försöksutskriva den 29-årige patient som sitter anhållen som misstänkt för mordet på 61-åriga Clary Janson i Västerås.

– Vi har inte haft några förhör med 29-åringen i dag, sade spaningsledaren poliskommissarie Uno Wåxnäs på torsdagen. Nu förbereder vi vilka föremål som ska undersökas av Statens kriminaltekniska laboratorium. Det är ju en rad föremål som den misstänkte varit i kontakt med i lägenheten. Dessutom naturligtvis den upphittade plastpåsen som varit mycket betydelsefull i sammanhanget.

Annons

I dag, fredag, återupptar man förhören med den misstänkte 29-åringen. Vid de första förhören på onsdagen mindes han ingenting av vad som utspelats i Clary Jansons lägenhet. Han kom inte ens ihåg hur han tagit sig från Stadshotellet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy