Annons

Annons

Annons

Västerås

Får man köra över gul spärrlinje?

Gamla linjer som ligger kvar skapar förvirring. 

Bild: Yngve Fredriksson

Annons

Får jag köra över den gula linjen på E18?

Göran Perman undrar över de gula spärrlinjerna som har använts vid vägarbetet på E18, mellan Bäckby och Vallby. Linjerna är kvar och inga vita har ännu målats.

- Får man åka över den gula linjen. Det finns ingen skylt som talar om vad som gäller så det skapar irritation. Jag åkte över i vänster fil, då började man blinka och tuta. Om man ska till Surahammar och ligger i vänsterfilen måste man ju bryta spärrlinjen.

Annons

Annons

Sven-Gunnar Wallin: Den gula heldragna linjen används vid vägarbeten och har samma funktion som en vit spärrlinje. Den får normalt inte brytas. När man nu åker på E 18 från Vallbymotet till Suraleden finns linjerna kvar men det finns ingen skyltning om vägarbete så för tillfället bör de inte ha den funktion som är normal och samtidigt måste vi bilister förstå att det är svårt att snabbt få bort dem. Vad jag förstår så är det asfaltering på gång för sträckan och då försvinner de och kommer troligen att ersättas av streckad vit linje. Jag kunde i går också konstatera att det fortfarande gällde 80 km/tim hela vägen fram till Suraleden. Det blev jäktigt inför Power meet.


Yngve Fredriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan