Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi - 70-talet

Kvinnan som begick mordet rymde

Den 21-åriga kvinna som stack ner en 18-årig flicka på Bryggargården i Västerås i januari förra året lyckades på tisdagen rymma från Sundby sjukhus utanför Strängnäs, där hon vårdats.


VLT 24 november 1977.

Hon hade lyckats dupera sjukhuspersonalen så att hon tillsammans med en kvinnlig vårdare fick lämna den låsta avdelningen och göra en promenad på en ridstig i närheten. Där slog hon ner vårdaren, stack henne i bakhuvudet med en nagelfil så att hon svimmade och kunde sedan ge sig av.

Annons

Av allt att döma ämnade sig kvinnan tillbaka till Västerås.

Annons

På onsdagen gick hon nämligen in till polisen i Nyköping och bad att få låna en telefon för att ringa efter en taxi. Hon skulle åka till Västerås.

Tjugoettåringen var emellertid efterlyst och polismännen i Nyköping hade sådana signalement på rymlingen att de kunde gripa henne. Hon skall återföras till Sundby sjukhus.

Detta kunde polisens hundpatrull konstatera.

Vakthavande polisbefäl i Nyköping säger till VLT att den sjuka men tydligen mycket farliga kvinnan visat mycken list både under rymningen från sjukhuset och under efterspaningen med stort polispådrag efteråt. Att hon inte kunde gripas redan av Strängnäspolisen berodde på att hon efter promenaden på ridstigen gått tillbaka i sitt eget spår.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy