Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi - 70-talet

Minns ingenting från knivmordet

Polisen i Västerås fortsatte på måndagen förhören med den 19-åriga Västeråsflicka som på lördagskvällen knivdödade 18-åriga Christina Svensson under en popkonsert i Bryggargården i Västerås.

Annons


VLT 3 februari 1976.

Något motiv till dådet har inte 19-åringen kunnat ge och flickan påstår för polisen att hon har dåligt minne av den kritiska tidpunkten – när dramat inträffade.

Vid tillfället var 19-åringen kraftigt spritpåverkad och hon uppger att hon drack sprit och öl på stan innan hon gick till Bryggargården.

Annons


Enligt vad polisen fått fram skall flickan under lördagen ha ringt till anhöriga och sagt att hon "skulle ha ihjäl någon". Hotet var, vad man hittills vet, inte riktat mot någon bestämd person.

Annons

På måndagen anhölls en 32-årig man som misstänkt för delaktighet i polismordet i Stockholm natten till söndagen. Han har erkänt att han var med vid villainbrottet som föregick skottlossningen.

Vidare har två ungdomar – en man och en kvinna – anhållits för olaga vapeninnehav. De var inte med vid mordet men har nära anknytning till de tre gärningsmännen. Den 21-åring som på söndagskvällen anhölls i sin frånvaro är ännu på fri fot liksom den tredje gärningsmannen.

Kpistmorden på diskoteket i Göteborg förefaller vara oöverlagda. Den 23-årige värnpliktige göteborgaren som dödade två personer och skadade flera andra har till polisen sagt att han var ute efter några personer bland personalen för att "ge dem en läxa".

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy