Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi - 70-talet

Hisnande rekord av salaflicka

Anette Tegnér, 13 år från Sala, har satt nytt rekord i berg- och dalbana. Det lyder på 110 gåger i sträck!

Rekordhållerskan i berg- och dalbanan Anette Tegnér, Sala, th, tillsammans med väninnan Camilla Gunnarsson på Ölands nöjesfält.

Bild: Vlt / Arkiv

Annons


VLT 26 juli 1983.

Så många gånger åkte hon på Ölands nöjesfält i Färjestaden.

Hon och hennes kamrat 13-åriga Camilla Gunnarsson hade köpt ett 30-kronors dagskort och utnyttjade det verkligen maximalt.


Camilla blev tvungen att ge upp efter det 51:a varvet.

Anettes mamma Elsie Tegnér åkte med på det nittionde varvet, men det räckte. Rekordet kommer nu att anmälas till Guinness rekordbok.

Annons

Annons

Det är Gröna Lunds gamla berg- och dalbana som sedan några år finns på Öland till nostalgiska stockholmares glädje.

Den nya banan Gröna Lund anskaffade blev en stor publikflopp och har redan monterats ned! Man har velat köpa tillbaka den gamla, men inte lyckats.

Det är inte det enda rekordet man kan ståta med på Ölands nöjesfält. Där återfinns fakiren Ali Ben Hassan och andra rekordhållare i att ligga länge på spikmatta och liknande konster.

Anettes familj har varit på Öland varje sommar sedan tolv år tillbaka njuter nu av det fantastiska semestervädret i en stuga i Löt.

Hundarna är annars det stora intresset för Anette och Camilla, som har en schipperk med sig på semestern.


- Det var en hisnande upplevelse och jag gör gladeligen om det! säger Anette och verkar inte det minsta omtumlad av sina 110 berg- och dalbaneturer.


birger sjungargård

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy