Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Tre pappor i Himlahöjden

Är Himlahöjdens lekplats en magnet för pappor? Tipsare har nämnt det för VLT och när vi besöker lekplatsen verkar det stämma: tre pappor och en mamma är där med sina barn.

Lockande. Andreas Holmqvist och hans dotter Lovisa (här med kompisen Levis) trivs på Himlahöjden. I bakgrunden Raffe Strongberg och hans Elina, som också sökte sig hit denna dag,Foto: Mats Adolfsson

Annons

Det är en av de allra sista varma dagarna på hösten och i eftermiddagssolen leker lilla Lovisa. Brodern Gussar ligger och sover. Deras far Andreas Holmqvist har åkt hit med barnen från stadsdelen Vega.

– Ja, den här lekplatsen är ny och fräsch. Det är därför som jag valde att åka hit med Lovisa och Gussar, trots att vi inte ens bor i närheten. Jag har ingen aning om det är flera pappor här än på andra lekplatser ... men när jag nu ser mig omkring så verkar det stämma, säger Andreas Holmqvist.

Annons

Annons

Lite längre bort står pappan Raffe Strongberg med lilla Elina.

– Det kan stämma att det är många pappor just här, men jag anar att det kan se likadant ut på andra lekplatser också. Hittills har mammorna dominerat vid lekplatserna, men tiderna förändras. Jag tror att allt fler pappor tar ut föräldraledighet för att få vara med sina barn.

Den tredje pappan på lekplatsen, Peter Magnusson, är inne på samma linje, men ser det också praktiskt:

– För min del finns det bara en orsak till att jag är här. Jag bor här i närheten och Himlahöjden ligger både nära och är bra.

Andreas, Lovisa och Levis.


Mats Adolfsson

mats.adolfsson@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan