Annons

Annons

Annons

Västerås

Fick elstöt i Ikeaköket

En anställd på Ikea i Västerås fick en så kraftig stöt när hon städade i restaurangköket att hon tappade medvetandet. Medarbetaren fördes med ambulans till akuten.

Kvinnan skulle rengöra maskinerna i köket i förra veckan. När hon tryckte på några knappar på vattenbaden fick hon en kraftig elektrisk stöt. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket tappade hon medvetandet för en kort stund.

När varuhusets egen jour kom dit hade medarbetaren vaknat till. Hon var kontaktbar och talade men var rejält medtagen. Hon kunde inte resa sig. När hon försökte sätta sig upp kände hon kraftigt obehag och yrsel.

Annons

Annons

Efter stöten kände kvinnan bland annat en brännande känsla över örat och på höger sida om huvudet.

Kvinna fördes med ambulans till akuten där hon blev inlagd på IVA, intensivvårdsavdelningen.

- Jag har träffat henne här på arbetsplatsen där hon varit för att hälsa på mig och arbetskamraterna. Hon är naturligtvis skärrad av det som har hänt men vid gott mod, säger Mattias Johansson, varuhuschef på Ikea i Västerås.


Vad gör ni för att se till att det här inte händer igen?

-Det är jättetråkigt att en kollega till mig blivit skadad. Säkerhet är jätteviktigt för oss. Vi har tagit hjälp av expertis här och tittat på apparaten. Nu pågår det en utredning som Arbetsmiljöverket gör och vi får se vad den kommer fram till.

Händelsen inträffade förra veckan och har anmälts av Ikea till Arbetsmiljöverket.


Daniel Berglund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan