Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Här är "Hanskens" nya tränaruppdrag

En tränarprofil är tillbaka i hetluften.VLT kan avslöja att Hans "Hansken" Johansson tar över GIF-damerna.- Det känns häftigt, säger han.

Bild: Rune Jensen

Annons

Hans "Hansken" Johansson är ett välkänt namn inom stans fotbollskretsar. Han har tidigare tränat VSK Fotboll och senaste uppdraget var som huvudtränare för Skiljebo.

Därifrån fick han sparken hösten 2014 och har sedan dess hållit sig borta från fotbollsscenen.

Men nu är Hansken tillbaka - som damtränare för division 2-klubben Gideonsbergs IF.

Därmed ersätter han Kristian Mangs.

Annons

– Det är ett projekt. Det här är häftigt. Jag är färdig med de andra, som Skiljebo och VSK. Det blir ingenting. Finns inga resurser. VSK är ingenting utan några miljoner till i satsning. Och Skiljebo vill inte satsa. De känns nöjda, säger han innan ett träningspass i Plåthallen.

Annons


Acar har tjatat

VIK-tränaren Erik Acar, som jobbar på Gideonsbergs kansli, har varit på Hansken om att ta över GIF. Till slut blev det ett ja.

– Erik har frågat mig flera gånger. Jag har aldrig ens tänkt tanken tidigare. Men nu har jag ett annat tänk. Det finns ju tjejer här som är med i ungdomslandslag och vill satsa. Tjejer är mer målmedvetna och lyder direkt när man säger vad man vill att de ska göra.

– Det här ska bli kul och jag är jäkligt på gång. Nu ska vi göra det här riktigt bra. Sedan har jag sagt till tjejerna att BK30 och VIK får vara bättre än oss nästa säsong, bara av den anledningen att de spelar i en högre serie. Inte att de är bättre än oss spelmässigt.

Hansken har skrivit på för en säsong.

– Det blir fler år om vi vinner serien, säger han och skrattar.

LÄS MER:

En längre intervju med Hansken hittar du i torsdagens papperstidning.


Anders Granlund

021-19 92 30
anders.granlund@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan