Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Ny restaurang i Slakteriet

Konceptet med street food blev en succé i Västerås under sommarsäsongen. I januari öppnar en permanent street food-restaurang i Saluhallen Slakteriet.

Joe Morris och Greger Johansson firar avtalet med varsin kyld kaffe.

Bild: Privat

Annons

Matfestivaler med så kallad street food på bland annat Stora torget och slakteriområdet blev enormt populärt i somras.

Så populärt att street food-företaget Ribhaus och upphovsmannen Joe Morris i mitten av januari kommer att öppna en restaurang i saluhallen.

– Efter en så pass framgångsrik sommar kan jag inte annat än tro på att detta koncept kan fungera i en restaurangmiljö. Västerås är en fantastisk stad men den gapar efter ett bra burger/wing/milkshake-hak, skriver Joe Morris i ett mejl till VLT.

Annons

Annons

Ribhaus startades så sent som i somras efter att Joe Morris tidigare drivit en populär matblogg. Han har även lång erfarenhet av restaurangbranschen från sitt hemland England.

Visionen för Ribhaus mat är att det ska vara klassisk amerikansk diner-mat fast med vissa influenser från det koreanska köket.

Projektledaren på Saluhallen Slakteriet, Greger Johansson, ser fram emot en ny restaurang på området.

– Vi är fantastiskt glada över att få vara del av ännu en ny spännande mattrend här i Västerås. Vi älskar passionerade matentreprenörer, det här blir ett spännande och efterlängtat inslag i Saluhallen, säger han.

Joe Morris är van vid hårt arbete bakom grillen.

Bild: Privat


emelie nilsson

emelie.nilsson@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan