Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lämnar VIK - nu bryter han tystnaden

Anders Berglund lämnar VIK Hockey. Nu berättar marknadschefen om avskedet.- Det känns lite kluvet, skriver Berglund i ett brev.

Anders Berglund.

Bild: Sofia Fors

Annons

Förre storspelaren Anders Berglund har en längre sejour som marknadschef i VIK Hockey bakom sig.

Nu är den över.

Berglund lämnar Gulsvart efter den ekonomiska krisen.

- Det känns lite kluvet att sluta med tanke på den utveckling VIK Marknad haft under de senast 4-5 åren, skriver Berglund i sitt brev.

VLT sökte förgäves marknadschefen för en kommentar efter uppgifterna om att han och klubbdirektören Johan Fägerblad sades upp av klubben.

Nu väljer han brevet som ett sätt att kommunicera sin röst efter att lämna posten.

- Det enskilt viktigaste är att omsättningen har ökat med närmare 10 MSEK och att i stort sett varje krona har investerats i sporten med ett antal raka kvalificeringar till kvalserien tills trenden bröts under den senaste säsongen.

Annons

- VIK står numera på en stabil grund där 210 partners blivit 350 st under senaste säsongen. Till det ska läggas den dubblering av Club 2000-kunder som gått från 150 till drygt 300.

Annons

Berglund är glad över utvecklingen kring arenan.

- Uppgraderingen av arenan har skett i olika steg. Business Club, vår VIP-matsal, har varit en succé för våra partners. Affärsnätverket VIK Verket har utökats med olika aktiviteter för att behålla sin attraktion. Vi har även försökt höja upplevelsen i våra partnerytor genom att erbjuda uppsnack med lokala hockeyprofiler före och under matcherna.

Han avslutar med att skicka en hälsning inför Gulsvarts framtid.

- Jag hoppas att alla nu sluter upp bakom VIK för elithockeyn behövs i en stad av Västerås storlek.


FAKTA: Läs Berglunds brev i sin helhet här nedan

Det enskilt viktigaste är att omsättningen har ökat med närmare 10 MSEK och att i stort sett varje krona har investerats i sporten med ett antal raka kvalificeringar till kvalserien tills trenden bröts under den senaste säsongen. VIK står numera på en stabil grund där 210 partners blivit 350 st under senaste säsongen. Till det ska läggas den dubblering av Club 2000-kunder som gått från 150 till drygt 300.

Uppgraderingen av arenan har skett i olika steg. Business Club, vår VIP matsal, har varit en succé för våra partners. Affärsnätverket VIK Verket har utökats med olika aktiviteter för att behålla sin attraktion. Vi har även försökt höja upplevelsen i våra partnerytor genom att erbjuda uppsnack med lokala hockeyprofiler före och under matcherna.

En annan åtgärd för att höja upplevelsen i arenan har varit att matchtröjor ska ingå i partnerprogrammet för fans/företagare parallellt med att souvenirshoparna byggts om till mer funktionella och snygga ytor. Vi kunde också sluta avtal med Svenska Spel så att det blivit möjligt att öka VIKs intäkter i gräsrotsprojektet samtidigt som fans kan spela en liten slant på sitt favoritlag. Vidare har VIKs kanaler för att fans/partners ska komma närmare klubben ökat rejält i samband med att VIK appen lanserades för 2 år sedan.

Annons

Annons

Kronan på verket har ändå varit den nya media kuben tillsammans med nya LED ytor och nytt digitalt nätverk. Det innebar att servicen till publiken kunde maximeras så att repriser i toppkvalitet kunde visas i spelavbrott istället för reklamfilm. Målsättningen är att VIK ska upplevas ”bättre än hemma” framför TVn och där tycker jag att vi nått en bra bit på vägen.

Om ni vill komma i kontakt med mig har jag nedan kontaktuppgifter:

E-mail:andersberglund21@hotmail.se

Slutligen återstår bara att tacka för ett gott samarbete så kanske vi ses i något annat sammanhang i framtiden. Jag hoppas att alla nu sluter upp bakom VIK för elithockeyn behövs i en stad av Västerås storlek.


"Det känns lite kluvet att sluta med tanke på den utveckling VIK Marknad haft under de senast 4-5 åren. Av det skälet vill jag sätta lite perspektiv på vad vi uppnått under min tid som marknads och försäljningschef i VIK Hockey.

Anders"


Bästa hockey-hälsningar


Kevin Johansson

021-19 92 57
kevin.johansson@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan