Annons

Annons

Annons

Annons

Nappflaska ett lyft för Twistshake

Vienar Roaks satt barnvakt åt sin kusin – och fick en idé som nu omsätter miljoner. Nappflaskan Twistshake säljs nu i 33 länder och fler väntar.

Nappflaskan Twistshake säljs i 33 länder och nu står USA-marknaden på tur, berättar Vienar Roaks, till höger, och Camillo Eriksson.

Bild: Rune Jensen/arkiv

Annons

– När jag hade hand om barnet upptäckte jag problemen med kladdiga nappflaskor och ville göra något åt det, berättar Vienar Roaks, 31 år.

2014 började idén utvecklas och i april förra året kom den första nappflaskan.

– Den är helt giftfri och har ett unikt mixernät som löser klumpar i blandningen. Till flaskan hör en pulverdoserare, berättar Vienar Roaks.

Annons

Men det är inte bara funktionen som är viktig:

Annons

– Vi jobbar mycket med design och vänder upp och ner på babybranschen, där allt har sett likadant ut i 50 år. Nu tillför vi både barn och föräldrar något nytt. Vår design är unik.

Flaskorna görs i Kina och ett lager finns både där och här i Västerås. De säljs i 33 länder. Företaget har nyligen fått 250 000 kronor från Almi och länsstyrelsen för att även satsa i USA.

– Det kommer att bli vår största marknad.

Företaget har sex anställda i Västerås och omsatte förra året 3,7 miljoner.

– Hittills i år ligger vi på 8 miljoner kronor och jag tror att det är 20 vid årsskiftet, säger Vienar Roaks.

Han berättar att en mängd produkter är på gång inom de närmaste två åren, men vill ännu inte avslöja några detaljer. Det blir bland annat en ny sorts sugnapp.

– Vi är först i världen med just den lösningen.

Nappflaskan Twistshake.

Bild: Rune Jensen/arkiv


Kerstin Ekholm

kerstin.ekholm@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan