Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Sola inomhus blir möjligt i september

I vinter kan du njuta av sandstrand och vågskvalp på hemmaplan.

Inbäddat innehåll

Inomhusstranden är den första i Västerås men sollamptekniken har funnits i över ett decennium. Annelie Axelsson, ägare till Wellness SPA på östra Skiljebo, fick inspiration från internet och bestämde sig direkt att satsa på att öppna en inomhusstrand i Västerås.

Annons

Annons

– Den 1 september har vi invigning av vår inomhusstrand och nya relax, då kan man komma hit och njuta av solen. Det är 28 grader varmt och vi kommer att ha vågskvalp i bakgrunden så man ska få känslan av att vara på en strand. Tanken är att man ska sitta och doppa ned fötterna i sanden och bara slappna av, säger Annelie Axelsson, ägare till Wellness SPA.

Dag SPA:et letade efter en ny upplevelse eftersom företaget utökat verksamheten med en till lokal.

– Vi såg på nätet ett annat SPA som hade inomhusstrand och det såg helt fantastiskt ut och då kände vi direkt att det här måste vi ha. Det är precis vad Västerås behöver, berättar Annelie Axelsson entusiastiskt.

Stranden är skapad av sex ton sand och två trippel-solar där UV-strålning filtreras bort så bara solens goda egenskaper blir kvar.

– Lamporna har hela solens spektrum förutom det som är skadligt,så man blir piggare, gladare och mår bättre, berättar Annelie.

En timme på inomhusstranden i sollampsken motsvarar en kvart under den riktiga solen en högsommardag. Sollamptekniken har använts i mer än tio år och utvecklades från början för att soltesta bilinredning.

– Jag tror att västeråsare kommer att tycka det härligt med en inomhusstrand, särskilt i vinter när det är mörkt och kallt, säger Annelie Axelsson övertygat.


Sandra Fonnisson

sandra.fonnisson@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan