Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hansken talar ut om kontraktet - och "damfotbollstabbar"

Gideonsberg klarade nytt division 1-kontrakt i sista omgången. Nu berättar tränarprofilen Hans ”Hansken” Johansson varför han ser ljust på klubbens framtid - och om de misstag han begått under sin första damfotbollssäsong. - Jag har blivit uppvisad på läktaren tre gånger, säger han.

GIF-tränaren Hans "Hansken" Johansson.

Bild: Dennis Strömberg Johansson

Annons

Konkurrenterna runt nedflyttningsstrecket förlorade.

Samtidigt som GIF-damerna spelade 0-0 borta mot Ljusdal på söndagen.

Det innebär att nykomlingen Gideonsberg säkrar nytt kontrakt i division 1 norra Svealand.

  - Jäkligt skönt. Under våren kändes det som att vi inte räckte till. Vi tog bara åtta poäng och kände hela tiden att vi var ett för ungt lag och fysiskt mindre än motståndarna. Till hösten fick vi in VIK-spelarna (VIK Fotbolls damlag lade ner), utvecklades och tog 16 poäng. Dubbelt så många som på våren. Det talar sitt tydliga språk, säger "Hansken".


SE MER: Här kan du se reprisen av Gideonsbergs avgörande match mot Ljusdal

Annons

Han är en lokal tränarprofil som tränat klubbar som VSK Fotboll och Skiljebo.

Annons

Denna säsong var hans första inom damfotbollen.

Och han berättar hur annorlunda allting varit.

  - Jag har gjort väldigt många misstag och lärt mig hur mycket som helst. En sak som skiljer sig väldigt mycket i dam- kontra herrfotboll är vad man prioriterar. Många av tjejerna går i skolan och under påsken tänkte jag: ”Vad bra med påsklov, då kan vi träna mer”. Men då åkte många av tjejerna på semester med familjen.

 - När jag berättat det för mer erfarna tränarkollegor inom damfotbollen har de skrattat ihjäl sig åt mig, säger Hansken.

Han har fått rött kort - tre gånger denna säsong.

  - Det har handlat om att jag inte har accepterat nivån på domsluten. I herrfotboll blåser domaren frispark direkt vid knuff i ryggen. Men i damfotboll är det ofta helt okej att knuffa motståndaren i ryggen. Det har varit många sådana saker som jag haft svårt att begripa, säger Hansken.


LÄS OCKSÅ: GIF-damerna får in 14 (!) nya spelare

Han tränar GIF-damerna även nästa säsong.

Och ser ljust på framtiden.

  - Då kommer VIK-spelarna som kommit in nu vara med under hela resan. Dessutom har de unga GIF-tjejerna nu fått en hel säsong på division 1-nivå. Nu vet de vad som krävs och hur det fungerar. Jag är övertygad om att vi kommer att vara lite bättre nästa säsong.

Annons

Vilka indikationer har du fått från spelare - vill de stanna? 

Annons

 - Jag har inte hört att någon tänker sluta. Skulle det försvinna spelare tror jag att de kommer att vara väldigt få. Tjejerna har gjort en otroligt bra säsong i det att de visat mycket vilja och tränat stenhårt. Det ska bli kul att se vad som händer nästa säsong, säger Hansken Johansson.


LÄS OCKSÅ: Extrema målexplosionen frälste Gideonsberg


William Holm

021-19 92 28
william.holm@vlt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy