Annons

Annons

Annons

Västerås

Spelintresserade och företag möts på LAN

Under helgen arrangeras RoadLan i Västerås. Det är en spelmässa med både speltävlingar och utställningar och föreläsningar från flera stora företag.

Gustav Gamstedt och William Emilsson provar på Super Mario Bros med en enorm handkontroll i retrohörnan.

Bild: Daniel Linderberg

Annons

RoadLan arrangeras i ABB Arena mellan fredag och söndag. Under dagarna står en mässa uppställd, där flera tekniska företag ställer ut. Syftet med evenemanget är dels att spelintresserade kan mötas och ha kul och dels att företag och spelare kan mötas och ta nytta av varandras potential.

– Det är lite av en rekryteringsplatform. Företagen letar efter kreativa personer med ett tekniskt intresset, vilket många spelare är. Här möts de på ett roligt sätt, säger Kristian Milosevic, grundare av RoadLan.

Annons

Annons

Bland annat fanns ABB på plats tillsammans med företag som programmerar spel och företag som jobbar med Virtual Reality. Mässan är öppen mellan 10.00 och 18.00, resten av evenemanget är öppet dygnet runt.

Själva spelandet en stor del av dagen. Många västeråsare samlas för att spela dator- och tv-spel tillsammans. LAN-partiet (Local Area Network) pågår dygnet runt hela helgen och många spelar populära spe som bland annat Counter-Strike, Hearthstone och Overwatch.

I arenan kan man även både spela och köpa äldre, så kallade retrospel. Man kan även prova på många sorters kort- och brädspel

– Det är första året vi körRoadLan. Hittills har det funnits ett stort intresse och vi ser fram emot att arrangerade det igen, säger Kristian.

Många spelar olika spel under LAN-partyt. Populära spel är Counter-Strike, Hearthstone och Overwatch.

Bild: Daniel Linderberg

Under evenemanget kan man prova på olika kort- och brädspel. Här spelas Magic the Gathering.

Bild: Daniel Linderberg

Många provar på Virtual Reality. Då spelar man ett spel med en speciell mask på sig. Det blir en så kallad Virtual Reality, en virtuell verklighet.

Bild: Daniel Linderberg

Annons

Det går att köpa äldre retrospel till en mängd olika konsoller på RoadLan.

Bild: Daniel Linderberg


Daniel Linderberg

daniel.linderberg@vlt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan