Annons

Annons

Annons

Annons

Surahammar

Hektiskt år för Stenhuset – har haft över 10 000 besökare


Stenhuset brukar årligen ha cirka tiotusen besökare. Redan i oktober i år har man haft lika många besökare som under hela 2015.

Vice ordförande Raila Kolmodin och utställningsansvarig Ragnhild Krupicka vill gärna se levande musik i konsthallen.

Bild: Kenneth Hudd

Annons

Det som i år har bidragit till de höga besökssiffrorna är att Surahammars Konst och Hantverksgille, som driver café och har utställningar i Stenhuset, sedan 2015 ingår i Kolbäcks konst och kulturrundans utställningsområde, så Stenhuset i Surahammar har blivit ett trevligt utflyktsmål för nya besökare av konst och hantverk.

I somras kom det extra mycket folk när utställningen "Agape – Trä och glas finner varandra" av trä konstnären Jögge–surolle-Sundkvist och glaskonstnär Ebba von Wachenfeldt ställde ut.

Annons

Annons

– Vi har sammantaget haft 18 utställningar i år, och då haft parallell visningar både i konsthallen och i caféet och det uppskattas av besökarna att vi har två ben att stå på – både konstverk och hantverk att bjuda på, berättar utställningsansvarige Ragnhild Krupicka med ett leende.

En av de som var på Stenhuset under helgen var Ann-Marie Eriksson, 67. Hon berättar att hon besöker Stenhuset varannan månad.

Ann-Marie Eriksson, 67 besöker Stenhuset för att se lokal konst.

Bild: Kenneth Hudd

– Jag tycker det är trevligt att titta på lokala förmågor och så ska jag också titta på hantverk.

Programmet för 2017 är nästan klart och inleds med glaskonstnären Vivianne Rosqvist den 28 januari, som gör målningar på glasskivor.

– En ambition är att få hit lite mera levande musik till konsthallen, det vore ett bra komplement till utställningarna tycker Raila Kolmodin.

----------------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare- och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Annons

-----------------------------------------------------------------------


Kenneth Hudd

021-19 92 11
kenneth.hudd@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan