Annons

Annons

Annons

Annons

Summer Meet 2017

Bekräftat: Power Big Meet flyttar från Västerås - "Johannisberg är för litet"

"Vi får tacka för 34 bra år i Västerås", säger Kjell Gustavsson.

Kjell Gustavsson på Power Big Meet förra året.

Bild: Rune Jensen

Annons

Som VLT har skrivit tidigare cirkulerar det uppgifter om att Power Big Meet ska flytta från Västerås till Lidköping sommaren 2017.

På söndagsmorgonen bekräftades det av Kjell Gustavsson, huvudarrangören som är ordförande i American Car Club Sweden och dessutom äger aktiebolaget Power Meet AB.

– Det stämmer. Vi ska ju fira 40-årsjubileum. Då kommer det normalt 30 procent mer folk. Då får vi inte plats på Johannisbergs flygfält. Det är redan maxat. Det kommer inte att fungera på Johannisberg, säger han.

I stället ska Power Big Meet arrangeras på Hovbyfältet i Lidköping den 6, 7 och 8 juli, som lidköpingsnytt.nu var först med att berätta.

Annons

Annons

– Det här fältet är mycket större och har bättre logistik. Det passar perfekt att ha ett sådant evenemang där. Det finns också kultur från de gamla raggarbilarna där. Det har varit besvärligt att både få in och ut bilarna i Västerås. Vi som arrangörer är måna om att besökarna får en positiv upplevelse och med för mycket köer och logistiska problem blir det inte det. Vi har därför valt att flytta, med hjälp av Lidköpings kommun, säger Kjell Gustavsson, som dessutom har sina rötter i Västra Götaland.

Han utesluter dock inte Power Big Meet flyttar tillbaka till Västerås 2018.

– Vi kanske kommer tillbaka igen, det vet vi inte. Vi får ta ett år i taget.

Alla bilälskare i Västerås behöver alltså inte ge upp hoppet. Dessutom är det inte uteslutet att en annan arrangör ordnar bilträff i Västerås.

– Det som händer på stan i Västerås är utom vår kontroll. Det är inte så många västeråsare som brukar gå på själva träffen utan det är på stan det händer, och det är mycket möjligt att det blir en inofficiell träff i Västerås. Det kan inte jag råda över. Men det är vi som äger varumärket Power Big Meet så om det blir något i Västerås kommer det inte kallas för det.

Det har funnits aspiranter som har velat ta över Power Big Meet, bland annat entreprenören Klas Brink.

– Det är väldigt svårt att kopiera det vi gjort. Om någon annan beslutar att ordna på Johannisberg kommer de som åker dit att bli besvikna, tror Kjell Gustavsson.

Annons

Läs också: Klas Brink utlovar bilträff i Västerås även 2017 – "men den måste heta något annat"

Annons

Läs också: Fullt krig om nästa års Power Meet

Tror du att västeråsarna kommer att bli besvikna över det här beslutet?

– Det hoppas jag inte. Vi har varit där i 34 år och gått från något som katten släpat in till något som är väldigt populärt. Vi får tacka för bra år i Västerås. No hard feelings, vi har haft ett bra samarbete med Västerås, säger Kjell Gustavsson.

Titta även på: Sten Berglind om Power Meets flytt: "Alla tycker om att åka till Västerås"

Läs också: Så mycket är Power Meet värt i pengar för Västerås


Julia Löndal Jonsson

021-19 92 38
julia.jonsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan