Annons

Annons

Annons

Kampsport

Västeråstalangen krossade motståndaren i bronsmatchen: "Hade kontroll hela tiden"

Det gick inte riktigt som Västerås BK:s stjärna Khalid Kerchiyev hade förväntat sig i Mälarcupen. Men i matchen om tredjeplatsen sopade han mattan med motståndet.

Khalid Kerchiyev var en av hemmaklubben Västerås BK:s stora hopp inför Mälarcupen. Nu gick det inte riktigt som Khalid hade hoppats på och han fick nöja sig med en tredjeplats i 75kg för seniorer.– Jag är inte nöjd med helgen, det gick inte min väg som jag hade förväntat mig. Säger en besviken Khalid Kerchiyev.

Khalid Kerchiyev (i rött) vann med 8-0 mot Aboubakar Toutaiev i matchen om tredjeplatsen.

Bild: Stefan Lindgren

Annons

Annons

Läs även: 800 brottare tävlar i Västerås

I sin sista match i poolen så gick Khalid upp i match mot den duktige danske brottaren Frederik Ekstrom. Vinnaren i den matchen skulle få en finalplats. Inledningsvis så var matchen jämn, men den danske landslagsbrottaren visade sig vara för bra för dagen. Khalid blev förlorade matchen med poängsiffrorna 3-9 till Ekstroms favör.

– Det var en jättetuff match och det var lite svårt att komma in och brottas, det var en mycket svår motståndare. Men så är det och sånt händer ibland.

Vad var det som gjorde att han kunde besegra dig?– Mina armar jobba inte tillräckligt bra så jag kom inte åt honom. Han stängde hela tiden och jag kunde inte komma in och få mina grepp. Han har vart med i danska landslaget i 66 kg. Nu hade han gått upp i vikt. Han var en duktig kille.

I matchen om tredjepris så kunde du vinna rätt enkelt med 8-0, vad säger du om matchen mot Aboubakar Toutaiev?– Det var ingen svår match. Jag var tvungen att vinna matchen och jag hade kontroll på den hela tiden. Att bli trea var viktigt för mig, säger Khalid Kerchiyev.

Annons

Läs också: Extremtalangen tävlar för Västerås


Stefan Lindgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan