Annons

Annons

Annons

Fotboll

Västeråstränarens nya steg – tar över i Sala FF: "Ett steg i rätt riktning för mig"

Han har tidigare verkat som tränare inom BK 30 och IFK Västerås.
Nu är 31-årige Azad Kalash nya jobb klart, när han tar över som tränare i division 3-klubben Sala FF.
– Det är ett steg i rätt riktning för mig, och det var kul att Sala hörde av sig, säger Kalash.

Inbäddat innehåll

Fredrik Månsson i Sala FF:s sportgrupp skriver på kontraktet med klubbens nye tränare Azad Kalash.

Bild: Sofia Fors

Sala FF:s nya tränare är klar – och precis som när Heby AIF presenterade sin tränare är det ett Enköpingsbördigt namn som är klart för klubben.

I en livesändning från Lärkan kunde Sporten vara med och avslöja att 31-årige Azad Kalash blir den som tar över efter Henrik Alriksson i SFF.

– Min roll blir ju att skapa en miljö där vi kan utvecklas, både spelare och ledare på herrsidan. För mig som tränare blir det framför allt viktigt att klargöra spelarnas roller, så de ska veta hur de ska agera på plan i olika skeden, säger Kalash i livesändningen.

Annons

Annons

Azad Kalash kommer närmast från Procyon, ett lag som Heby AIF mötte i division 4 Uppland den gångna säsongen. Där tog laget en överraskande femteplats som nykomlingar, efter att de flesta trott att laget skulle ramla ur inför säsongen.

Tidigare har han arbetat mycket med ungdomar, i IFK Västerås, BK 30, och även som distriktsförbundskapten åt Västmanlands P16. Det blir erfarenheter som lär vara bra att ta med sig in till ett Sala FF som genomgår en generationsväxling.

– Det är alltid kul att jobba med ungdomar, och framför allt hungriga spelare som vill något med sin fotboll. Det är klart att det blir roligt att jobba med såna spelare. Sen tycker jag det är bra att Sala har ett juniorlag på frammarsch som gjort bra resultat de senaste säsongerna. Det är jätteviktigt när spelare, som i år i Sala, har blivit lite äldre och lägger skorna på hyllan. Då är det viktigt att ha ett juniorlag som fungerar så man kan flytta upp spelare. Det ska bli otroligt spännande.

Tror du att det blir en tuff säsong för Sala FF?

– Det skulle jag inte vilja säga, jag tror tvärtom. Det är svårt att säga i dagsläget hur det kommer se ut med truppen, och jag har inte träffat spelarna än. Men det är klart att de kommer att bli kul att jobba med ungdomar. Går de in och verkligen jobbar för det och visar mot i alla lägen tror jag inte att det blir några problem alls.

Tränaruppdraget i Sala FF blir den högsta nivån Azad Kalash har ansvarat för ett lag på. Men det är en tränare som i det långa loppet siktar ännu högre än så med sin fotboll.

Annons

– Det är klart att man vill så långt som möjligt i sin karriär, precis som jag vill att spelarna ska vara. Jag vill att de ska vilja så mkt som möjligt med sin fotboll, och jag vill så mycket som möjligt med min. Det är ett steg i rätt riktning för mig, och det var kul att Sala hörde av sig. Jag ska försöka uträtta något bra.

Annons

Den stora lokala snackisen inför den kommande fotbollssäsongen är annars, såklart, att det återigen vankas derbyn mellan Sala FF och Heby AIF.

– Det ska bli kul. Det är klart att det blir en krydda till fotbollen här i stan. Spelarna kommer att snacka om det länge. Men vi möter Heby två gånger nästa säsong, det är sex poäng att spela om, för mig blir det som alla matcher. Men det är kul med folk till matcherna.

Sala FF var, även utan derbyn, ett av de främsta publiklagen i hela Västmanland den gångna säsongen. Azad Kalash vill gärna att det fortsätter så.

– Jag tycker att så många som möjligt ska ta sig ner och kolla våra matcher nästa år. Jag tror att Sala FF kommer att spela en kul och rolig fotboll, och jag har hört att det är mycket folk som kommer och kollar. Det kommer bli kul, med nya hungriga spelare. Det kommer bli bra.


Sofia Fors

021-90 70 93
sofia.fors@mittmedia.se


Oliver Åbonde

oliver.abonde@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan