Annons

Annons

Annons

Våga ta ställning mot gängen

Bäckby torg

Några kriminella ungdomsgäng på Bäckby tillåts att fritt trakassera. Västerås vår fina Mälarstad har blivit förknippat med bilbränder och våld. Vem vill flytta hit eller bo kvar på sikt kan man undra?

Annons

När inget händer växer krafter som Grannsamverkan fram. Vilket är helt naturligt!Polisen saknar resurser för att närvara på plats och förebygga.

Som skattebetalare kan man fråga sig vad de kriminella ungdomsgängen på Bäckby med flera platser kostar oss skattebetalare. Ett räkneexempel; kostnaden för två närpoliser är cirka 1 miljon. Förstörelsen kostar många gånger mera så det vore ju ett lätt sätt att spara pengar och få trygghet för oss alla, eller hur?

Annons

Det grundläggande problemet hänger ihop med felaktiga värderingar, brist på respekt och i realiteten total avsaknad av rättsliga åtgärder.Förädrars ansvar för sina barn existerar på vissa håll inte, vilket hänger ihop med en total felaktig värderingsgrund.

Det är så lätt att glömma att det stora flertalet av våra invandrare som flytt från krig och ondska lider över den skam och förnedring som de får utstå beroende på dessa huliganer med total avsaknad av respekt för lag och ordning.

Är loppet kört då kan man undra? Tillsammans kan vi verka för att Västerås blir den fina Mälarstad som vi alla vill känna oss stolta över. Idag skäms man som medborgare vilket är synd.

Jag tror på medvetenhet och att våga ta ställning. Vi västeråsare har en unik företeelse som heter Here4U. I denna förening finns de finaste av ungdomar med skiftande bakgrunder. Ungdomar som vet och kan ta ställning och samtliga de finaste förebilder man kan tänka sig där ute i verkligheten.

Fler och fler ungdomar ansluter sig numera till Here4U och påverkan därute av dessa ungdomar som vågar och kan säga ifrån emot kamratförtryck är som en snöboll som bara blir större och större. Alla ni tonårsföräldrar upplys era barn och ta del av de goda exemplet! Medvetna ungdomar som kan ta ställning är framtidens samhällsbyggare!

Annons

Jag har en dröm likt den Martin Luther King en gång hade, men min dröm är att öppna dagens VLT och slippa läsa om bilbränder, våld och trakasserier.

Vill du hjälpa mig att förverkliga min dröm?

Gert Fredrixon


VLT Insändare

insandare@vlt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan