Annons

Annons

Annons

Bäckby

Efter oroligheter: Bäckbyhuset håller stängt i helgen

Fyrverkerier mot väktare och oroligheter blev för mycket för Västerås stad. Aktivitetshuset Bäckbyhuset har hållit stängt under helgen.

Som VLT tidigare rapporterat var natten till fredagen orolig vid Bäckby centrum med ungdomsgäng som stökade och kastade. Ordningsvakter har satts in sedan jul, vilket i sin tur lett till kritik, vilket VLT också berättat om.

Annons

Annons

Problemet är inte nytt – redan för ungefär ett år sedan kunde VLT berätta om bland annat inbrott och skadegörelse mot aktivitetshuset Bäckbyhuset.

Situationen på och kring Bäckbyhuset bedömdes av ordningsvakterna i fredags så allvarlig att man inte längre kunde garantera säkerheten för de som besökte huset. Därför fattade Västerås stad beslut sent i fredags kväll om att omedelbart stänga Bäckbyhuset och hålla det stängt under helgen.

De som befann sig i huset fick under sena fredagskvällen väktareskort.

"Ansvarig för respektive verksamhet måste säkerställa att inga aktiviteter eller uthyrning av lokaler sker under helgen" meddelade Västerås stad.

Bäckbyhuset invigdes hösten 2015 efter år av planering och ombyggnad av lokaler vid Bäckbytorg och är tänkt som ett verksamhets- och aktivitetshus.


Jan Ernheimer

021-19 92 04
jan.ernheimer@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan