Annons

Annons

Annons

Örebro

Arbogamorden: Sambon berättar för första gången om morden på Max och Saga

Nu berättar Torgny Hellberg, Emma Jangestigs sambo, för första gången om Arbogamorden i en ny radiodokumentär: "Hur kunde en person som jag litat på och haft så nära vilja mig så illa?"

► Se ett tv-inslag från 2016 med Emma Jangestig:

Inbäddat innehåll

2008 blev två barn mördade i sitt hem i Arboga och deras mamma svårt skadad. Senare dömdes tyskan Christine Schürrer, som tidigare haft en relation med Emmas sambo Torgny, för morden och mordförsöket.

Hur kunde en person som jag litat på och haft så nära vilja mig så illa?

Torgny Hellberg deltog i rättegången mot tyskan Christine Schürrer.

Bild: Arkivfoto: TT

Annons

Mamman Emma Jangestig har i flera intervjuer efter attacken berättat om händelsen. Nu berättar även hennes sambo, Torgny, för första gången sin historia. I radiodokumentären "Barnamorden i Arboga" som släpps på torsdag i SR Play berättar han om när han kom hem och upptäckte vad som hade hänt:

Annons

"Min första tanke är: vad är det ni leker? En korgpall är nedvält och bakom den ligger Emma. Jag ser inte barnen förrän jag tittar upp litegrann. Det är blod överallt. Emmas ansikte är helt demolerat och håret svart av blod."

I dokumentären säger Torgny Hellberg också att han från början inte misstänkte Christine Schürrer:

"Jag hade aldrig en tanke på att det kunde vara hon som gjort det här mot Emma och barnen, hur kunde en person som jag litat på och haft så nära vilja mig så illa? Så jag förnekade det in i det sista."

Det är journalisten Sofia Sofroniadou, som bland annat arbetat på Svt i Örebro, som gjort dokumentären.

– Programmet börjar när han träffar den tyska kvinnan. Han berättar om relationen till henne och om händelseförloppet fram till mordet. Det handlar också om efterspelet, berättar hon.

Varför ville du göra den här dokumentären nu?

– Jag har aldrig kunnat släppa den här händelsen. Jag jobbade på Tv4 Mälardalen då och var med på den första rättegångsdagen. Salen var fullsmockad av journalister och samtliga storgrät. Nu tror jag att det har gått så lång tid sedan morden att Torgny kan få ut något av att berätta. Han har också hunnit reflektera över vad medieuppståndelsen runt programmet kan komma att innebära, säger Sofia Sofroniadou.

Annons

I programmet berättar också en polis som var med och utredde mordet. Han gjorde bland annat ett förhör med Christine Schürrer i Tyskland. Det framkommer också hur Emma och Torgny har tvingats gå vidare i livet och ger en bild av deras kärlekshistoria.


Johanna Berglund

019-15 50 18
johanna.berglund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan