Annons

Annons

Annons

Ishockey

Straffades av lagkamraterna för avbrutna klubban – stod för succé: "Kan ha Liverpoolmössan varje dag"

Han straffades av sina lagkamrater.
Då svarade Mikael "Daggen" Eriksson upp med sin bästa insats den här säsongen.
– Han är ju ett jäkla monster, säger tränaren Tobias Thermell om sin assisterande lagkapten.

Mikael "Daggen" Eriksson.

Bild: Adam Göransson

Det var i förlustmatchen mot VIK Västerås som BIK Karlskogas Mikael "Daggen" Eriksson – som man säger – tappade det.

En motståndarklubba kom in i BIK-båset, och Eriksson – i frustration – gjorde småbitar av den.

Något som i efterhand har fått stor uppståndelse i medier.

LÄS MER: Karlskogaspelaren tog ut sin frustration – gjorde det förbjudna mot VIK: "Kommer att betala"

Annons

Erikson bestraffades i efterhand av sina lagkamrater. Den inbitne Manchester United-supportern tvingades bära en Liverpoolmössa i en tv-intervju.

Annons

Men efter den frustrerande förlusten, där BIK vann skotten med 43–17 men föll med 3–4, blev det rejäl islossning när BIK tog emot IK Pantern i helgen.

Värmlänningarna vann med överlägsna 8–1, Eriksson stod för en av sina bästa insatser den här säsongen och blev utsedd till matchens spelare. Glädjande, så klart.

– Jag kan ha på mig Liverpoolmössan varje dag om det blir så här. En fantastisk dag ... Vi vinner med 8–1, Liverpool torskar och United har kanonläge mot Leicester i morgon (läs: söndag), sade Eriksson till NWT efter matchen i lördags.

LÄS MER: Efter förstörda klubban– nu har Eriksson fått sitt straff: "Jag får stå mitt kast"

Eriksson kommer att få hjälpa av sina lagkamrater att betala för en ny klubba till Västerås. Hans vinnarmentalitet uppskattas av vapenbröderna.

– Det var ren frustration och dumt gjort. Men jag tycker att det har blivit lite överdrivet. Jag ska betala Västerås. Grabbarna och ledarna har svischat mig. Det är hur stort som helst, att de står bakom, säger han till NWT.

Missa inte: Ladda ned Hockeypuls Allsvenskan – vår app om Hockeyallsvenskan. Den finns i både Google Play och App Store. HÄR kan du ladda ned Hockeypuls Allsvenskan.

Annons

Annons

Eriksson, som är född i Karlskoga och har klubben som moderklubb har den här säsongen gjort elva poäng, varav fem mål, på 42 matcher. Efter matchen mot Pantern, där han gjorde ett av lagets mål, hyllades han stort av tränare Tobias Thermell.

– Vi får ut så mycket av hans fysiska kapacitet. Han är ju ett jäkla monster fysiskt, både vad gäller kondition och styrka. När han sätter direkt var han ska vara på isen ... Då får vi ut så jäkla mycket av hans hårda arbete. Det är kul att se. Vi kan kolla över hela säsongen, egentligen. Jag har aldrig sett att han tagit så stora kliv i en säsong. Det är en populär kille i laget, många blir glada när det går bra för honom, säger Thermell till NWT.

Läs mer: Profilerna hyllar Hockeypuls Allsvenskan: "Är imponerad – använder appen varje dag"

Men för Eriksson själv är det långt ifrån en självklarhet att göra mål:

– Jag blir lika chockad varje gång jag gör mål. Jag är inte så van med att hänga dit den. Det rusar i hela kroppen när jag hänger dit den. Speciellt på hemmaplan, när jag har varit så många år i den här hallen, säger Eriksson.

Och kanske är det bäst för Eriksson om han fortsätter bära Liverpoolmössan, även framöver.

Läs mer: Hockeypuls Allsvenskan utvecklas – här är förändringarna: "Bättre än tidigare"


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan