Annons

Annons

Annons

Ishockey

VIK Hockey tog övertygande seger på hemmaplan – Almtuna lyckades inte spräcka nollan

VIK Hockey visade upp hög klass hemma mot Almtuna.
Det blev seger, 3-0, i en match som man förde från start till mål.
Man var inte bara giftiga framåt, utan såg också till att Almtuna hade otroligt svårt att skapa några heta målchanser i en match som slutade i en helt rättvis VIK-seger.

VIK Hockey fick jubla tre gånger om i segermatchen mot Almtuna.

Bild: Stefan Lindgren

Det stod viktiga poäng på spel för båda lagen när VIK Hockey tog emot Almtuna på onsdagskvällen. För hemmalaget handlar det främst om att undvika negativt kval, medan gästerna försöker hålla i sin plats i slutspelsserien.

Men att det är Almtuna som ligger högre upp i tabellen var svårt att se under den första perioden. VIK satte upp ett högt tempo från första början, och man fick också utdelning omgående.

Bara två minuter in i matchen var Jonte Berg framme och styrde in 1-0 på ett skott från Anton Mylläri. Det var VIK-forwardens första mål den här säsongen, och hans glädje gick inte att ta fel på.

Annons

Annons

VIK fortsatte att köra på, och sysselsatte allt som oftast Jonas Johansson ordentligt. Almtuna hade svårt att komma in framför VIK-kassen för att skapa några farliga målchanser. I stället gav VIK:s press ytterligare utdelning.

Med lite mer än halva öppningsperioden spelad tog sig VIK in i zonen i spel fem mot fyra, och satte upp ett riktigt fint spel. Pucken letade sig snabbt från Eddie Davidsson till Simon Karlsson och vidare till Christopher Fish, som med ett direktskott skickade in 2-0 till hemmalaget.

I inledningen av den andra perioden såg dock Almtuna ut att vara på väg in i matchen. Man åkte betydligt mer skridskor, samtidigt som VIK såg ut att slarva lite, vilket fick en tydligt irriterad Christer Olsson att ta timeout tidigt i perioden.

Därefter stod VIK att känna igen från den första perioden, och när man fick en ny power play-möjlighet sex minuter in i mittakten ringde det återigen bakom Jonas Johansson. På det andra likadana försöket på kort tid satte Eddie Davidsson pucken till ett skott från Fredrik Johansson, och styrde in 3-0 för VIK.

Chris Langkow försöker bryta sig in framför Almtunakassen.

Bild: Stefan Lindgren

VIK kontrollerade spelet i stora delar av den andra perioden, och man tillät egentligen inte Almtuna att skapa någonting. Enda gången det kändes farligt var när Henrik Lundberg gav sig ut på en utflykt bakom den egna kassen och gav bort pucken till Almtuna. Men inte heller där lyckades gästerna få till ett så pass farligt avslut som man säkerligen hade önskat.

Annons

Annons

Under den tredje perioden tog Almtuna allt mer över puckinnehavet, i jakten på mål som skulle ta dem närmare. Men trenden från de första perioderna fortsatte att hålla i sig, och man hade svårt att skapa några riktigt heta chanser mot Henrik Lundberg.

Den kanske hetaste chansen att ta sig närmare kom när Daniel Ljunggren fick möjligheten från nära håll efter en fin sidledspassning, men hans avslut tog i utsidan av stolpen.

Allt eftersom den tredje perioden gick sjönk tempot i matchen allt mer. VIK spelade säkert och bevakade sin tremålsledning, samtidigt som gästerna såg allt mer uppgivna ut. Almtuna plockade ut Jonas Johansson ur målet med mer än två minuter kvar att spela, men lyckades ändå inte spräcka Henrik Lundbergs nolla.

En skön seger för VIK Hockey, som fick se sin segersvit bruten senast mot Timrå. För Almtuna var det här andra klara förlusten i rad.

Matchfakta

VIK Hockey – Almtuna 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (02.12) Jonte Berg (Anton Mylläri, Stefan Gråhns), 2-0 (13.52) Christopher Fish, spel fem mot fyra (Simon Karlsson, Fredrik Johansson)

Andra perioden: 3-0 (28.13) Eddie Davidsson, spel fem mot fyra (Fredrik Johansson, Simon Karlsson)

Skotten: 35-27 (14-10, 15-7,
6-10)

Utvisningsminuter: 2-6

Publik: 2 770


Oliver Åbonde

oliver.abonde@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan