Annons

Annons

Annons

Vad väntar ni Västeråspolitiker på?

Bilbrand på Råby.

God morgon, bästa kommunpolitiker! Ni, som har blivit valda för att sköta om vår stad, så att det ska kännas tryggt och trevligt att bo här. Nu har det börjat pyra små eldar, som det behövs brandkårsutryckning för att kunna släcka. I fredagens VLT stod det att läsa om vad som händer på Råby – att det inte bara pyr där, utan elden håller på att ta fart.

Annons

Annons

Jag vet inte vad ni väntar på. Väntar ni på att de ska bli en majbrasa innan ni försöker lösa problemen? Eller förväntar ni er att den grupp ungdomar som har spårat ur ska återgå till att bli laglydiga medborgare genom att ni sätter upp kameror, låter vakter patrullera, att mammorna ska hjälpa till (varför inte även pappor?), inrätta ett kommunalt kontor, tillsätta en vice stadsdelsdirektör? Detta var förslag som framkom i artikeln i VLT. “Skrämmande” tyckte kommunstyrelsen när den blev informerad om läget.

Det kan ju inte vara så att detta kommer som en överraskning för er. Det har stått en hel del i VLT om bekymren på våra bibliotek i Råby och Bäckby, för att inte tala om alla bilbränder. Något måste göras och det omedelbart. Det går inte att vänta på kameror med mera.

Vi invånare i Västerås stad vill inte att den pyrande elden ska flyttas från ett område till ett annat. Dessa ungdomar måste naturligtvis tas om hand så att de lär sig förstå vad som är ditt och vad som är mitt och att man ska vara rädd om sin omgivning. De måste också naturligtvis betala för vad de har förstört och åsamkat affärsidkare i förlust.

Åsa Högström


VLT Insändare

insandare@vlt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan