Annons

Annons

Annons

Ishockey

VIK Hockey nollades inför storpublik – när Fransson glänste för Västervik

4724 personer i ABB Arena fick se ett frustrerat VIK Hockey nollas mot Västervik. Hemmalaget ägde stora delar av matchen men hade förfärligt svårt att spräcka nollan på ex-VIK:aren Jonas Fransson i gäsernas mål.

Matchen inledande minuter var ganska trevande. De båda lagen kände på varandra. Och sen – som en blixt från klar himmel avlossade Västerviks Andreas Frisk en bomb och 1–0 var ett faktum för gästerna.

Gulsvart drabbades kort därefter av en utvisning och Västervik kunde ta över matchen och spelet. Hemmalaget fick slita tungt för att ta sig tillbaka in. Närmast ytterligare ett mål i matchen var Västervik och VIK Hockey kunde andas ut när signalen för periodpausen gick.

Annons

Annons

Jonas Fransson och Fredrik Johansson blev matchens lirare i respektive lag.

Bild: Stefan Lindgren

Det var ett helt annat VIK Hockey som kom ut till den andra perioden. Bättre fart och intensivitet från hemmalaget sida. Man matade avslut mot ex-VIK:aren Jonas Fransson i Västerviks målet som stod ivägen, gång efter gång.

Känslan var att VIK Hockey testade det mesta i den andra perioden. Powerplay, långskott, närskott, styrningar och sidledsförflyttningar. Men gång efter annan stod antingen Fransson eller hans utespelare ivägen för pucken.

Istället för ett mål för hemmalaget var det gästande Västervik som gjorde periodens kasse. I en kontring höll sig Dan Pettersson framme och skickade in 2–0-ledningen för gästerna. Uppförsbacken bara tyngre för Gulsvart.

Den tredje perioden fortlöpte precis som den andra. VIK höll i taktpinnen men hade förtvivlat svårt att få hål på Västervik och Jonas Fransson.

De 4724 personerna som kommit till årets gratismatch i ABB Arena fick istället se ett disciplinerat Västervik reda ut den värsta stormen, nolla VIK Hockey och åka hem med matchens samtliga poäng.

MATCHFAKTA:

VIK Hockey – Västervik 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (03.00) Andreas Frisk (Erik Gustafsson, Victor Öhman)

Annons

Andra perioden: 0–2 (15.12) Dan Pettersson (Victor Öhman, Emil Wahlgren)

Annons

Tredje perioden:

Skott: 22–17 (5–6, 10–2, 7–9)

Publiksiffra: 4724 åskådare


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan