Annons

Annons

Annons

Ishockey

Klart: De gör upp om Guldgallret och 100 000 kronor till klubben

Nu står det klart vilka som kan koras till årets bästa junior i Hockeyallsvenskan och lägga beslag på Guldgallret samt 100 000 kronor till sin klubbs ungdomsverksamhet.
Noterbart är att ytterligare ett namn ska läggas till listan av kandidater då Niklas Wikegård kommer att utse ett wildcard som han anser att fansen missat.

En spelare från varje lag fick fansen rösta fram för att få fram årets kandidater till priset som säsongens bästa junior i Hockeyallsvenskan.

Och under måndagen presenterades listan.

En målvakt, åtta backar och tre forwards är i nuläget med i kampen om priset. Västervik och Tingsryd saknar kandidater och Niklas Wikegård kommer inom kort att utse ett wildcard i form av en spelare som han tycker att fansen missat i sina omröstningar.

Annons

Annons

En jury kommer nu att utse fem kandidater som går vidare till finalen där vinnaren får ta emot priset Guldgallret samt tilldelas 100 000 kronor som ges till ungdomsverksamheten i den klubb vinnaren representerar.

För att kunna nomineras i första stadiet krävs att spelaren fortfarande räknas som junior och har gjort minst 10 matcher i grundserien för en klubb och att man är kvar i klubben efter att transferfönstret stängt.

Tidigare AIK-spelaren Robin Kovacs har vunnit priset de två senaste säsongerna.

Alla nominerade

Nils Höglander, AIK

Gustav Lindström, Almtuna IS

Martin Lindberg, BIK Karlskoga

Adam Werner, IF Björklöven

Kristoffer Gunnarsson, IK Oskarshamn

Jacob Cederholm, IK Pantern

Jesper Sellgren, Modo Hockey

William Pethrus, Mora IK

Erik Ullman, Södertälje SK

Jonathan Dahlén, Timrå IK

Lukas Zetterberg, VIK Västerås HK

Alexander Younan, Vita Hästen


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan