Annons

Annons

Annons

Ishockey

Rånet i Västerås: VIK spelade ut Tingsryd – men Rubins storspel avgjorde

Säsongens bästa, spelmässiga, hockey av VIK som sköt 50 skott på mål i matchen.
Men Tingsryd har spetsmålvakten Niklas Rubin – som frälste Taif i 3–1-segern i Västerås.

Niklas Lihagen, Zack Phillips, VIK, Tingsryd

Bild: Stefan Lindgren

Tolfteplacerade VIK öppnade starkt från start mot sjätteplacerade Tingsryd i ABB Arena Nord.

Hemmalaget som sällan varit spelförande under säsongen 16/17 etablerade långa anfall i offensiv zon och tryckte ner Tingsryd mot målvakten Niklas Rubin.

Samtidigt som det brukar vara Taifs gameplan så kom bortalaget aldrig loss i sina patenterade spelvändningar. I stället matade VIK på anfall efter anfall till att landa första perioden med ett puckinnehav på 70–30 och 16–5 i skott.

Och det var bara början.

I den andra perioden satt västeråsarna ett ruskigt tryck mot Tingsryd. Om första perioden handlade om många långa anfall utvecklades den andra till ett bombardemang av feta målchanser.

Annons

Annons

Niklas Rubin tog allihopa. Och gjorde en makalös period.

Marcus Bergman hade tre stora chanser från slottet. Rubin tog några med axeln, ett annat med masken. Han stoppade ett inbrott från Lukas Zetterberg och stängde igen för tre backavslut ur fina ytor av Jimmie Jansson.

När Christopher Fish spelade en perfekt diagonalare på bortre stolpen till Fredrik Johansson som sköt direkt så hann Rubin dit också.

Även andra perioden landade i 70-30 i puckinnehav för VIK. Som ledde skotten med 38–10 efter 40 spelade minuter och totalt 22–5 i skott i andra perioden.

Men det var Tingsryd som tog ledningen i matchen. Precis efter ett avklarat powerplay sköt VIK-forwarden Lukas Zetterberg på täck vid blå. Tingsryd kontrade på vindsnabbe Emil Forslund som stötte in 0–1 bakom Henrik Lundberg.

Tredje perioden blev något jämnare än de två första. Tingsryd bevakade sin ledning och VIK:s desperation avtog något.

Speciellt efter nästa situation i ett Västeråspowerplay. Taif gjorde nämligen 0–2 i spel fyra mot fem efter att VIK strulat till det i ett puckskifte vid uppspel. Eller om ni så vill – när Filip Owesson checkade fast VIK och stal pucken. Owesson hittade sedan en diagonalpass till Jacob Dahlström som direktsköt 0–2 i krysset för sitt elfte mål för säsongen.

Ett mycket snyggt mål av Tingsryd, och samtidigt otroligt klumpigt av VIK. Tränaren Christer Olsson vände sig om och gestikulerade uppgivet efter det målet.

Annons

Det tog 55 minuter och 23 sekunder innan VIK fick hål på Rubin. Då sköt Hampus Larsson ett ganska löst skott – som letade sig in i krysset bakom Tingsrydkeepern och skapade nerv i matchen igen.

Annons

Gulsvart tog ut målvakten Henrik Lundberg med knappt två minuter kvar att spela. Men det hjälpte inte. Tingsryd rev åt sig en puck på blå och kunde stoppa in 1–3 efter 19.07 genom Jacob Dahlström som därmed blev tvåmålsskytt.

Matchfakta, VIK-Tingsryd
1–3.

Första perioden: -

Andra perioden: 0–1 (18.13) Emil Forslund (Patrik Nilsson)

Tredje perioden: 0–2 (09.38) Jacob Dahlström (Filip Owesson) 1–2 (15.23) Hampus Larsson (Eddie Davidsson, Linus Svedlund)
, 1–3 (19.07) Jacob Dahlström mål i öppen kasse

Skott: 16–5, 22–5, 12-7. Totalt 50–17.

Publik: 2 527


Kevin Johansson

021-19 92 57
kevin.johansson@mittmedia.se


Rasmus Ellvin

rasmus.ellvin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan