Annons

Annons

Annons

Ishockey

Fick sparken från Örebro Hockey – här är Johan Tornbergs nya jobb: "Extremt roligt"

Johan Tornberg fick lämna jobbet som huvudtränare i Örebro Hockey. Nu står det klart att han återvänder till tv-rutan då han blir ny expert på C More.

SKELLEFTEÅ 20161020Örebros tränare Johan Tornberg under SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Örebro Hockey i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå. Foto: Robert Granström / TT / kod 11104

Bild: Robert Granström/TT

Johan Tornberg anslöt till Örebro Hockey inför säsongen 2014/2015 som assisterande tränare. Efter två säsonger i den rollen ersatte han och Lasse Ivarsson Kenta Johansson som huvudtränare då den sistnämnde valde att hoppa av bara fyra matcher in på den här säsongen.

Senare i december beslutade klubben för att ta in Niklas Eriksson som assisterande tränare tillsammans med Lasse Ivarsson, samtidigt som Johan Tornberg fick ensamt huvudansvar.Men Tornberg hann bara med 23 dagar på posten innan klubben beslutade för att sparka honom och Ivarsson i förmån för Niklas Sundblad och Petri Liimatainen.

Annons

– Det blir ju en personlig besvikelse också i och med arbetet som ska göras. Det är väl världsrekord i hur kort tid en huvudtränare suttit på posten. Tror ingen tränare i världshistorien fått sparken efter fyra matcher, sa Tornberg till NA kort efteråt.

Annons

LÄS OCKSÅ: Johan Tornberg talar ut: "Det är väl världsrekord ..."

Nu har Tornberg, 43, gjort klart med en ny arbetsgivare. Det blir en återkomst till tv-rutan då han är klar som ny expert i C More. Det avslöjar Mrmadhawk.

– Han har visat tidigare att han gjort ett bra jobb som expert. Han har en stark egenskap som kan nå den initierade hockeypubliken, men han kan även nå ut bredare, säger C Mores sportchef Erik Westberg till mrmadhawk.

Tornberg var tidigare expert i SVT och sedan i Viasat under åren 2009-2014 innan han hoppade på tränarjobbet i Örebro.

– Jag trivs väldigt bra i mediavärlden. Det är väldigt roligt och jag uppskattar att jobba i ett lag som har en utmaning i att skapa så bra hockeysändningar som möjligt. Dessutom passar det bra med min familjesituation, säger Tornberg.

Tornberg kommer främst att jobba med SHL och komplettera de övriga experterna som Sanny Lindström, Petter Rönnqvist och Niklas WIkegård.

– Jag hade ändå ett utgående avtal med Örebro. Så vi har haft lite kontakt och de har givetvis förhört sig för. Nu känns det bara extremt roligt och jag längtar efter att få hoppa på detta, säger Tornberg.


David Hellsing

019-15 50 62
david.hellsing@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan