Annons

Annons

Annons

Polisen bör ha lokaler ute i stadsdelarna i Västerås

Bild: Maja Suslin/TT

En grundbult i den nya omorganisationen är att Polisen skall komma närmare medborgarna och att tryggheten ska öka. Tecken tyder på en utveckling till det motsatta. Polisen måste bli mer synlig för allmänheten. Det måste finnas tid att sätta sig in i det problem-/lokalorienterade polisarbetet. Vi behöver en lokalt baserad polis som kan sitt arbetsområde och som har till uppgift att vara väl förankrad i närområdet.

Annons

Annons

Det krävs betydande resurstillskott till Polisen inom den närmaste tiden. Något vi moderater har föreslagit men som går det alldeles för långsamt med den nuvarande regeringens politik.

Vi moderater vill att det för Polisen i Västerås (Lokalpolisområde Västerås) så snart som möjligt skapar områdeskontor ute i stadsdelarna. Till exempel ett i Väst (Bäckby, Skälby, Råby, Hammarby, ett i Norr (Gryta, Skallberget, Rönnby, Skultuna.) och ett i Öst (Bjurhovda, Skiljebo, Hamre ).

Områdena ska ha relevanta polisresurser. Det ska finnas uniformerad polispersonal med målet om frekvent synlighet, lokalområdeskännedom till uppgift att skapa trygghet, identifiera lokala problembilder och utmaningar. Eleverna på skolan, affärsinnehavaren och företagaren ska känna till vilka det är som är poliser i närområdet.

En tydlig närområdespolis kan på ett tidigt stadium förebygga de brott och ordningsstörningar som kan uppstå. Tillsammans med andra samhällsaktörer, sociala myndigheter, skola och föreningar kan de bidra med att insatser sätts in på ett tidigare stadium än i dagsläget.

Alla västeråsare har rätt till en polis som är väl insatt i den lokala problembilden och de utmaningar som finns. Utöver de utryckningsresurser som finns idag, behöver polisen denna lokalbaserade områdespolis.

Annons

Elisabeth Unell (M)

Håkan Nilsson (M)


VLT

021-199 199
nyheter@vlt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan