Annons

Annons

Annons

Elitserien damer

Tredje guldet på rad – Kareby svenska mästare i bandy: "En dröm som går i uppfyllelse"

VSK vägde för lätt och Kareby gjorde det för tredje gången i följd.
Stormakten inom svensk dambandy de senaste åren är återigen svenska mästare.

VSK hade sina lägen, men lyckades inte förvalta. I stället kunde Kareby hålla undan, och knep SM-guldet för tredje året i följd.

Det var inte på något överlägset manér, men de bästa lagen har studsarna med sig, brukar det heta. Och det hade Kareby. För lagets ledningsmål, som kom på en hörna efter 25 minuter, var knappast någon inövad variant. Men bollen letade sig fram till Johanna Gustafson som kunde dunka in 1–0.

Annons

Annons

VSK ordnade straff, men Karebys Ellen Ahrnberg stod för en jätteräddning och Kareby var kvar i ledningen. När VSK fick straff igen några minuter senare och sköt över kändes det som att finalen bara kunde sluta på ett sätt, men västeråsarna vägrade ge sig.

– Det känns bra, det är en dröm som går i uppfyllelse. Det var bara att ta de där straffarna, och jag kunde bara göra mitt bästa. Jag är riktigt glad. Det är helt fantasiskt, det är jätteskoj, säger Ahrnberg i SVT:s direktsändning.

I den andra halvleken klev Camilla Johansson in i matchen på riktigt för Kareby, och ledde sitt lag till seger med två mål. Då spelade det ingen roll att Matilda Plan kunde reducera på lagets tredje straff för dagen.

– Det var verkligen en krigarmatch alltså. Vi kämpar varenda minut och slet verkligen för det här. Tårarna kommer om en stund, säger Karebys Camilla Johansson, som blev utsedd till matchens lirare, i SVT:s sändning.

MATCHFAKTA – DAMFINAL

Västerås SK–Kareby IS 1–3 (0–1)

Målen: 0–1 (25) Johanna Gustavsson (Hanna Dahlström), hörna, 0–2 (62) Camilla Johansson (Lovisa Brantzing), 1–2 (67) Matilda Plan, straff, 1–3 (77) Camilla Johansson (Johanna Gustavsson).

Hörnor: 4–6.

Utvisningar: VSK 2x10, Kareby 3x10.

Annons

Domare: Roland Fager.

Publik: 1 633 (Tele2 Arena).


Rikard Bäckman

0211-990 71
rikard.backman@mittmedia.se


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan