Annons

Annons

Annons

Oroligheterna på Bäckby

Dra upp huvudet ur sanden om Bäckby, polisen!

Inom kort lämnar kommunen in en ansökan till länsstyrelsen, men skribenten anser att polisen borde använda sin rätt att besluta om kameraövervakning.

I en artikel där riksdagsledamoten Roger Haddad kräver att kameror omedelbart ska sättas upp på Bäckby så duckar polischefen Lars Jansson. Här hade han ett gyllene tillfälle att visa laglydiga medborgare handlingskraft från polisens sida. För är det något polisen behöver i dessa dagar så är det goodwill.

Annons

Annons

För pluskunder: "Starta kameraövervakning på Bäckby torg omedelbart"

Men nej då, han visar sig vara lika byråkratiskt stelbent som sina överordnande i Stockholm. Han säger i artikeln: “Enligt min bedömning så krävs det en mer allvarlig situation för att jag ska kunna fatta det beslutet.”

Läs också: Västerås ansöker om kameraövervakning på Bäckby torg

Nej Lars Jansson, det krävs inte, för lagen säger: “Övervakning som bedrivs av Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen, om det av särskild anledning finns risk för att allvarlig brottslighet.." Det räcker alltså med en risk. Och det kan man lugnt säga, att risken på Bäckby är överhängande. Det tog inte många timmar efter att den artikeln publicerades förrän det var igång på Bäckby igen, enligt VLT.

Dra upp huvudet ur sanden Lars Jansson och gör ditt jobb som är att se till att medborgarna kan vara trygga på gator och torg. Och lyssna på Haddad, för det var det vettigaste jag har hört från en politiker på den här sidan millennieskiftet.

Stefan Nore


VLT Insändare

insandare@vlt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan