Annons

Annons

Annons

M: S/MP-regeringen har gett upp

Därför behövs en moderatledd regering

Moderaterna vill regera

Bild: Jessica Gow/TT

När närmare en miljon människor lever av bidrag i stället för att arbeta höjer regeringen skatterna på jobb och företag samt bygger ut bidragen till dem som inte arbetar. Det håller inte. Sverige behöver i stället en politik för minskat utanförskap och fler jobb. Därför har Moderaterna presenterat två jobbmål: halverad skillnad i sysselsättning mellan inrikes och utrikes födda samt en halv miljon nya jobb. Målen ska nås senast 2025.

Annons

Annons

Anna Wallén (S) har också fel om utvecklingen under alliansregeringen. Samtidigt som det blev mer lönsamt att arbeta, särskilt för dem med vanliga inkomster, stärktes också välfärden. Kommunernas och landstingens intäkter ökade. Antalet läkare, sjuksköterskor och barnmorskor ökade snabbare än befolkningen. Lärartätheten steg och bemanningen i äldreomsorgen ökade.

Däremot stämmer det att många nu i högkonjunktur får jobb. Det är bra. Men det är snarare trots regeringens politik än tack vare den. Av Socialdemokraternas stora vallöfte om traineejobben har det bara blivit 372 i stället för utlovade 32 000. Antalet långtidsarbetslösa har ökat sedan regeringen tillträdde.

Anna Wallén (S) skriver om ökad otrygghet, men den socialdemokratiskt ledda regeringen vägrar att satsa tillräckligt på Polisen. Runt 1 000 tjänster riskerar att försvinna, i ett läge där Sverige behöver fler poliser på våra gator. Därför vill Moderaterna att Sverige ska ha 5 000 fler poliser och höja polisernas löner med 2 000 kronor.

Sverige har en regering som verkar ha gett upp om jobben, brottsligheten och sammanhållningen. Vårt land behöver förändring. Sverige behöver en regering som prioriterar jobb, trygghet och möjligheten att driva företag i hela landet. Därför behövs en ny moderatledd alliansregering.


Jessica Polfjärd (M) gruppledare riksdagen


Åsa Coenraads (M) riksdagsledamot Västmanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan