Annons

Annons

Annons

Surahammar

Här vill kommunen säkra Suras framtida utbyggnad

Söder om Olbergavägen kan det växa fram ett villaområde i framtiden. Kommunen vill köpa marken för att säkra den för bostadsbyggande.

Fastigheten, med beteckningen Surahammar 10:478, ligger på andra sidan Olbergavägen sett från reningsverket. På måndag förväntas kommunfullmäktige fatta beslut om att köpa fastigheten av nuvarande ägare Kommunalteknik. Anledningen till köpet är att man vill säkra marken för framtida bostadsbyggande.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

– Området ligger i anslutning till befintlig bebyggelse så det blir naturligt att bygga vidare där, kommenterar Erkki Visti (C), byggnämndens ordförande.

Att Surahammar kommun väljer att köpa fastigheten just nu beror också på det tidigare principbeslutet att avveckla kommunala bolag. Det formella beslutet är dock inte fattat. Nuvarande ägaren Kommunalteknik är ett av de bolagen som inte kommer att finnas kvar.

– Därför vill vi säkra att vi får ensamrätten, säger Erkki Visti.

Det kommer dock att dröja innan det blir aktuellt med att bygga på Surahammar 10:478. I nuläget är det två andra områden där man kommit längre med de planerna: tomten till den gamla symaskinsfabriken och vid gångvägen över Västeråsleden. Där har ett par företag visat intresse för att bygga lägenheter respektive villor.

Om kommunfullmäktige beslutar enligt förslag att köpa fastigheten utmed Olbergavägen kommer den att kosta 576 000 kronor.


Åza Forsman

021-19 92 17
aza.forsman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan