Annons

Annons

Annons

Ishockey

SSK värvar forward från Västerås: "Alla de verktyg en bra hockeyspelare behöver"

Markus Persson drogs med stora skadebekymmer förra säsongen.
Nu följer han Andreas Appelgren och Stefan Gråhns från Västerås till Södertälje.
– Markus är en spelare med stor skicklighet som egentligen har alla de verktyg en bra hockeyspelare behöver, säger Mats Waltin i ett pressmeddelande.

Markus Persson, här i VIK-tröjan mot just Södertälje, har skrivit på för SSK.

Bild: Oliver Åbonde

Efter tre år i Tingsryd anslöt Markus Persson till VIK Hockey inför den förra säsongen och fick direkt förtroendet som assisterande lagkapten.

Det blev däremot bara totalt 16 matcher i VIK-tröjan för Persson som noterades för två mål och tre assist på elva matcher i grundserien och två assist på fem matcher i kvalserien efter att han dragits med skadebekymmer där både en trasig axel och en fotskada störde.

Annons

Annons

Efter VIK:s degradering står det nu klart att Perssons hockeyresa går vidare.

Nästa stopp blir Södertälje där han skrivit på för två år med SSK.

- Det känns otroligt kul att få chansen att komma till SSK, det ska bli riktigt spännande och roligt med den satsning som man vill göra. Som spelare är jag en skridskostark forward som tror på ett stenhårt jobb där man ger 100% vid varje tillfälle, jag brinner verkligen för att utvecklas till att bli bättre dag för dag och ser verkligen fram mot att spela för Södertälje, säger Persson i ett pressmeddelande.

Persson, som mäter 192 centimeter över marken och väger nästan 100 kilo, är en högerfattad forward som var en starkt bidragande orsak till att Tingsryd tog steget upp till Hockeyallsvenskan för två säsonger sedan då han stod för tio mål och nio assist på 16 matcher.

– Markus är en spelare med stor skicklighet som egentligen har alla de verktyg en bra hockeyspelare behöver. Han kan själv påverka matchbilden genom att producera men också göra sin omgivning bra, säger Mats Waltin i ett pressmeddelande.


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan