Annons

Annons

Annons

Bäckby

Storsatsning på Bäckby centrum – 500 nya bostäder ska byggas

Bäckby centrum ska byggas om med 500 nya bostäder. Verksamheter ska även startas för att öka tryggheten i området.

Bild: Staffan Bjerstedt

Den 15 juni beslutade Västerås Stads fastighetsnämnd att utse Bostads AB Mimer, BoKlok och Ikano Bostad till byggherrar för Bäckby centrum. Det är en del av en kommande storsatsning på Bäckby centrum där 400-500 nya bostäder ska byggas.

Annons

Annons

– Det handlar om att bygga om centrum, skapa nya mötesplatser, idrottsanläggningar, grönområden, affärslokaler och bostäder. Satsningen på Bäckby kommer att pågå under de närmaste fem åren och i en första etapp kommer vi att bygga 400-500 nya bostäder i centrum med start 2018, säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer i ett pressmeddelande.

Förutom ombyggnationen av Bäckby centrum kommer Västerås Stad starta olika verksamheter för att öka tryggheten och trivsamheten i stadsdelen.

– Bygga i Bäckby centrum är att bygga social hållbarhet. Tillsammans med andra insatser skapar vi nu förutsättningar för att Bäckby ska bli en ännu bättre stadsdel att leva och bo i. Vi visar att det går att bygga bostäder i hela kommunen, säger Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås Stad i ett pressmeddelande.

Läs också: Mimer och NCC i samarbete – över 150 nya lägenheter till Västerås

Bäckby centrum.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons


Joel Widerberg

021-19 92 97
joel.widerberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan