Annons

Annons

Annons

Annons

NHL

William Karlsson om flytten till Vegas: "Tråkigt att lämna ett bra lag"

Under förra veckan valdes Vegas Golden Knights det som under kommande säsong ska bilda deras första NHL-trupp. En av de som får packa väskan och flytta till Las Vegas kommande säsong är före dette VIK-spelaren William Karlsson. – Det är tråkigt att lämna ett bra lag så klart, säger Karlsson i en intervju med SVT Sport.

När Vegas Golden Knights valde sitt NHL-lag var det en hel del svenskar som låg i riskzonen och spekulerades till laget.

Läs också: De blev svenskarna i nya NHL-laget Vegas Golden Knights

En av dem som sedermera förstod att han skulle hamna där var centern William Karlsson, som tidigare har spelat i Västerås.

Annons

Annons

– Jag hade det lite på känn, det hade jag. Det kom inte som en chock. Columbus ringde innan själva draften och meddelade att Vegas skulle plocka mig, så jag visste det på kvällen där, säger Karlsson till SVT Sport.

Trots det nya äventyret. Att lämna Columbus, som hade en fin segersvit i våras på 16 raka segrar, tar ändå emot för 24-åringen som spenderat sina tre senaste säsonger där.

– Det är tråkigt att lämna ett bra lag så klart. Som har chanser att gå långt. Sen är det så klart det sociala också, tråkigt med alla grabbar i laget. Men så funkar branschen och det är bara att tagga till på att åka till Vegas och lira där i stället.

I Vegas får han sällskap av ett gäng stjärnor. Stanley Cup-målvakten Marc-André Fleury är en, och svensken Oscar Lindberg, senast från New York Rangers, är en annan.

– Jag känner honom lite sedan tidigare. En jättebra kille och en bra hockeyspelare. Så det är skönt att det i alla fall finns en annan svensk där, säger Karlsson till SVT Sport.

Den 6:e oktober skrinnar Karlsson och hans nya gäng ut på isen för första tävlingsmatchen ihop mot Dallas Stars. Återstår att se om den nya klubben får jackpott direkt.


Camilla Westin

camilla.westin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan