Annons

Annons

Annons

Annons

Surahammar

MC-museet ger Lars och andra arbetstränande en meningsfull vardag

För första gången tar MC-museet Gyllene Hjulet emot arbetare från Arbetscenter i Surahammar, vilket innebär att de kan hålla öppet alla dagar. Ett initiativ som är välkomnat av båda parter. "Man blir inte klokare av att plocka skruv på en fabrik" säger Lars Borg, som arbetstränar.

Från vänster: Pär-Erik Soliden, 58, arbetstränar, Benny Andersson, 56, museumägare, Johan Boliden, arbetsledare på Arbetscenter, och Lars Borg, 64, arbetstränar.

Lars Borg har sedan länge jobbat inom Arbetscenter i Surahammar. Han vet inte riktigt själv precis hur länge, men tror att det rör sig om sex eller sju år.

Annons

– Det här är jättebra. Sitter man hemma ensam kanske man går och köper några öl, men här är det nyktert arbete. Man får blåsa varje morgon. Säger mätaren nej så får man gå hem och tappar en dagslön. Så har de en hållhake, säger han.

Annons

Tidigare har Lars jobbat med mycket hantverk och fysiskt arbete. Han har jobbat på snickeri, på bruk och industri.

– Det har väl gått bra, men att plocka skruv på någon fabrik blir man inte mer intelligent utav.

Men i sommar ska han och tre andra från Arbetscenter hålla uppe dörrarna för Surahammars motorcykelmuseum Gyllene hjulet. Ett samarbete som för mycket gott med sig.

– Ja, det är mycket positivt som är på gång i kommunen nu. Det här är en ju minst sagt en positiv grej, att man kan hålla MC-museet öppet och kankse öppna Bruksmuseet igen, säger Johan Broliden, arbetsledare på Arbetscenter.

Museechef Benny Andersson är självfallet nöjd. Från att endast kunna hålla öppet onsdag till söndag, kan de nu ta emot gäster under veckans samtliga dagar. Dock så ser han också en större innebörd.

– Man märker på killarna som är här att det är betydelsefullt, det ger en mening, säger han.

Lars Borg, 64, arbetstränar.


Emil Rönnlund

emil.ronnlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan