Annons

Annons

Annons

Ishockey

Karlsson landar i Tingsryd efter tuffa åren: "Fått kämpa mycket mentalt"

Simon Karlsson var assisterande kapten i Södertälje och fick mycket speltid, när plötsligt beskedet om att han inte fick vara kvar kom som en blixt från klar himmel. Nu börjar Karlsson om, och får en nystart i Tingsryd. – Jag fick bra vibbar av Tingsryd så valet känns rätt, säger han till Sydöstran.

Två säsonger tidigare.

Simon Karlsson har varit en av Karlskronas bästa spelare i Hockeyallsvenskan under säsongen 2013-14, och skriver inför säsongen 2014-15 kontrakt med topplaget Hv 71.

Då blev han sjuk. Körtelfeber drabbade Karlsson och under sina två säsonger i Hv skrapade han ihop två matcher med J20-laget.

Inför säsongen 2016-17 blev han klar för en ny klubb sent in på försäsongen, då Södertälje SK visade intresse.

– Det har varit en väldigt speciell säsong. Södertälje hade redan gått på is när jag skrev på och flytten fick göras väldigt snabbt. Allt var nytt, men jag tyckte att jag kom in i det ganska bra, säger Simon Karlsson till Sydöstran.

Karlsson utsågs till assisterande lagkapten i laget och det såg lovande ut, men plötsligt kom beskedet som en blixt från klar himmel: Mats Waltin ville inte se Simon Karlsson kvar i truppen längre.

Annons

Annons

– Det kändes konstigt då jag ändå spelade mycket och var assisterande kapten, säger han till Sydöstran.

Läs också: Hanson: Simon Karlsson-historien är ett nederlag för SSK och Waltin

LT skrev i november 2016 att Waltin ansåg att Karlsson "inte hade drivet att bli bättre". Något som Simon Karlsson blev mycket förvånad över att höra.

– Jag tycker det är helt sjukt att säga det till någon som kämpat sig tillbaka i två år från körtelfeber. Jag har krigat på i två år för att ens kunna spela hockey. Då kan han inte säga att jag inte har driv. Han sa också att jag inte såg ut att vilja vara här, sa Simon Karlsson till LTsporten då.

Läs också: Simon Karlsson om Waltins ord till honom: "Tycker det är helt sjukt att säga så"

Annons

Kort därefter blev han klar för Västerås, och var med i kvalet när klubben degraderades till division 1.

Annons

Nu är han klar för Tingsryd, där han skrivit på för ett år, något han ser fram emot.

– Det känns väldigt skönt att allt är på plats och att det blivit klart. Agenten har pratat med några klubbar i sommar, men jag fick bra vibbar av Tingsryd så valet känns rätt, säger han till Sydöstran.

Nu lägger han den tuffa tiden med körtelfeber och Södertälje-sejouren bakom sig.

– Jag börjar om på en ny kula nu efter en tuff säsong där man har fått kämpa mycket mentalt.


Camilla Westin

camilla.westin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan