Annons

Annons

Annons

Annons

C: Våra värderingar passar även i kyrkan

Den 17 september är det kyrkoval.

Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Annons

REPLIK. Jag välkomnar Karin Tillys replik, den visar att vi delar synen på kyrkan i en rad frågor. Däremot vill jag bemöta en tidigare artikel hon medförfattade, där det hävdas att partipolitik inte hör till kyrkan. Det kan författarna förstås tycka, men argumenten de framför är svaga.

Annons

Annons

Ett vanligt argument mot politiska partier i kyrkan är att partiledningen och partiprogrammet då styr hur man agerar i kyrkan, inte kristen tro och teologi. Partipiskan må vina i andra partier, men jag upplever inget sådant tryck i Centerpartiet. Däremot upplever jag att våra grundläggande värderingar och politiska fundament passar väl även i kyrkan. I Västerås går vi till val på att Svenska kyrkan ska vara öppen, nära och grön. Vi skulle kunna använda samma profilfrågor i nästa års val.

POSK hävdar att de är engagerade och att de tar ansvar. Så är det säkert men det är förstås inget unikt argument för dem. De verkar mena att man kan bara tro på Gud, vara engagerad i och ta ansvar för Svenska kyrkan om man är partipolitiskt obunden. Nej, POSK, så är det förstås inte och jag hoppas och tror att väljarna inser det.Vidare så skriver POSK att de har mångårig erfarenhet av att styra Svenska kyrkan i Västerås. Det är förstås sant, men jag hävdar att Centerpartiets företrädare har minst lika lång erfarenhet. Men det är förstås också ett argument som bäst läggs åt sidan.

Centerpartiet erbjuder engagemang, erfarenhet och ett djupt ansvarskännande i kyrkovalet, allt med utgångspunkt i vår kristna tro. Vi står för en kyrka som är öppen för alla som behöver stöd och hjälp, en kyrka som finns där och när du behöver henne i din vardag, och en kyrka som tar ansvar för skapelsen.

Annons

Magnus Nystedt (C) Kandidat i kyrkovalet


VLT

021-199 199
nyheter@vlt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan