Annons

Annons

Annons

Annons

NHL

Efter SM-guldet och NHL-kontraktet – förre VIK-backen om galna hockeystaden: "Hysteri"

Andreas Borgman imponerade i det HV71 som tog SM-guld och utsågs till årets rookie.
Nästa säsong väntar spel i Toronto Maple Leafs organisation oavsett om det blir NHL eller AHL och Borgman har redan fått känna på hockeyintresset i staden.
– Nu är det inte ens säsong men det märks redan nu att det är en hysteri där, och redan nu var det folk som kände igen en på gatan, säger han till SportExpressen.

Andreas Borgman, firade SM-guldet med HV71-fansen i Knektaparken i Jönköping.

Bild: Mikael Fritzon/TT

Den gångna säsongen tog Andreas Borgmans karriär fart på riktigt.

SM-guld, årets rookie och debut i Tre Kronor.

Under säsongens gång ryktades om att NHL-klubbar var intresserade av backen, som aldrig draftades, och i mitten av maj skrev han på ett kontrakt över två säsonger med Toronto Maple Leafs.

Annons

Annons

Den kanadensiska staden benämns ofta som hockeys Mecka, trots att stadens Maple Leafs inte vunnit Stanley Cup sedan 1967. Intresset har däremot inte avtagit trots bristen på framgångar.

– Det märks. Nu är det inte ens säsong men det märks redan nu att det är en hysteri där, och redan nu var det folk som kände igen en på gatan. Det är en riktigt hockeytokigt stad, säger Borgman till SportExpressen.

I samma stad finns även AHL-laget Marlies och det är i något av de två lagen Borgman kommer spela nästa säsong.

Målet är att slå sig in i NHL efter träningslägret senare i höst, men han kommer att stanna kvar även om så inte blir fallet. Och han vet vad han behöver göra för att maximera sina chanser till spel i NHL.

– Alltså. Det gäller att fortsätta jobba hårt, vara ödmjuk och det är även mycket annat som ska stämma in. Utanför och så. Det är mycket som ska passa in när man får chansen. Det är mycket nytt när man kommer över, med mindre rink och helt annat spel så man får ta det dag för dag och försöka ta till sig allt nytt, säger han.

Läs också: Efter succésäsongen – nu lämnar förre VIK-backen för NHL: "En dröm som går i uppfyllelse"

Annons


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan