Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sverige utslaget ur fotbolls-EM – efter förlust mot värdnationen Nederländerna

Nederländerna besegrade Sverige med 2–0 – och således är det svenska landslaget utslaget ur Europamästerskapen. – Det här laget kan mycket mer och det kommer de visa i kvalen, säger Pia Sundhage till SVT efter matchen.

Pia Sundhages landslag är utslaget ur EM. Det står klart efter att Nederländerna besegrade damlandslaget med 2–0 tidigare i dag.

– Det är svårt att sätta ord. Jag är jätteledsen för spelarna och att det blev som det blev. Jag får ge cred till Holland, sade hon till SVT efter matchen.

Nederländerna tog ledningen i den 33:e minuten genom Lieke Mertens. Målet kom till från en frispark som gick in vid Hedvig Lindahls vänstra stolpe. Ett skott som målvakten borde ha tagit.

Annons

Annons

– Hade vi fått hål på dem, så tror jag att de hade spelat lite annorlunda. Men med tanke på att dem gör mål så får de mer självförtroende, säger Pia Sundhage.

Sverige förlorade mot Nederländerna med 2–0 – och är nu utslagna ur turneringen.

Bild: Patric Söderström/TT

I mitten av andra halvlek utökade Nederländerna sin ledning till 2–0. Det var genom en kontring på högerkanten där det svenska försvaret inte hängde med – och efter en passning från Shanice van de Sanden blev Vivianne Miedema friställd och satte spiken i kistan i öppet mål.

Efter matchen stod laget – och den avgående förbundskaptenen Pia Sundhage – i en ring och talade med varandra.

– Jag tackade för fem år. Och att man vinner och man förlorar. Vi har vunnit två medaljer och jag hoppas att alla fortsätter att vilja vinna mer med en ny förbundskapten.

Sverige är alltså utslaget ur Europamästerskapen efter förlusten. Nederländerna, som anordnar mästerskapen, är alltså klara för semifinal i EM.


Martin Weiner

060-19 70 00
martin.weiner@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan