Annons

Annons

Annons

Annons

NHL

Efter axeloperationen – så fick Berglund skadan: "Fastnade i konstig position"

I början av sommaren drabbades NHL-stjärnan Patrik Berglund, ursprungligen från Västerås, av ytterligare en axelskada och tvingades till operation. Nu berättar han hur han ådrog sig skadan och rehabtiden han har framför sig

I början av sommaren drabbades Patrik Berglund, tidigare i VIK och numera i St Louis Blues i NHL, för ytterligare en axelskada. Nu berättar han om vad som orsakade skadan.

Läs också: Berglund har opererats igen – väntas vara borta till december

– Jag tränade med en släde utomhus på asfalten. Jag skulle maxa, hade armarna rakt framför kroppen och gick ned i en väldigt låg ställning för att få så mycket kraft som möjligt, då halkade jag till med foten som jag tryckte ifrån med och min kropp kastades framåt. Jag fick aldrig chansen att skydda armen och axeln, så min kropp åkte fram och jag fastnade i konstig position, berättar Berglund för St. Louis Post-Dispatch, skriver Hockeysverige.se.

Annons

Annons

Axelskador är han van vid. Berglund har tidigare säsonger dels haft problem med axlarna och dels gjort en axeloperation tidigare.

Patrik Berglund blir borta till december efter axeloperationen.

Bild: Jeff Roberson

Så sent som 2015 opererade Patrik Berglund sin högra axel, och vet därför vad det innebär, och vilken rehab som väntar.

– Jag vet att när man beslutar sig för att gå igenom en operation så kommer det att ta en viss tid att komma tillbaka. Det är samma sak nu, man måste verkligen lägga ned en hel del hårt arbete för att kunna ta sig tillbaka och konkurrera på den här nivån, säger han till St. Louis Post-Dispatch.

Patrik Berglund är inte den som ger upp i första taget. Han ser hoppfullt på att komma tillbaka från skadan.

– Man kör sin rehab och fortsätter att tro på att man ska komma tillbaka starkare än man var innan. Det är den inställningen jag har nu och det är den enda man kan ha. Jag tror att det har hjälpt mig att gå vidare efter den första besvikelsen. Det hjälper lite att ha gått igenom det tidigare, men det suger verkligen.

Annons

Förra säsongen gjorde Patrik Berglund, som nästa år fyller 30, 34 (23+11) poäng på 84 matcher, och slog personligt rekord i antal mål sedan han kom till NHL.

Läs också: Västeråsaren förlänger NHL-kontraktet – värt nästan 200 miljoner: "Han vet vem han är"


Camilla Westin

camilla.westin@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan