Annons

Annons

Annons

Surahammar

Möt P1:s utrikeskorrespondenter – i Surahammar

Sveriges radios utrikeskorrespondenter ger sig ut på turné i landet för att diskutera olika världshändelser. På måndag kommer de till Surahammar.

Tolv svenska orter får besök när radions korrespondenter åker på turné. Först ut är Surahammar där man landar på måndag eftermiddag. Då kommer Palmira Koukkari Mbenga från Ungt perspektiv och Richard Myrenberg, Afrikakorrespondent placerad i Kigali, Rwanda, för att diskutera olika världshändelser. Li Hellström, programledare i Studio ett, är med som moderator.

Annons

Klockan 17.30 möter korrespondenterna allmänheten i Sura Folkets hus. Därefter blir det frågetävling. 18.30 startar samtalet där alla har möjlighet att delta i diskussionen och ställa frågor till de två medverkande korrarna. Kvällen avslutas med att Nils Horners bok "Ögonblick med Nils" lottas ut.

Annons

"Världen är i dag både uppkopplad och sammankopplad. Hackerattacker från ett land kan påverka valkampanjen i ett annat, konflikter och svält i en region får följder för migrationen i världen, klimatbeslut i supermakternas huvudstäder får konsekvenser för oss alla... Därför blir det allt viktigare att förstå vår omvärld", skriver Sveriges radio på sin hemsida om Sverigeturnén.

"Förstå världen" är namnet på radioturnén. Den arrangeras i samarbete med Riksteatern och i Surahammar står Teaterföreningen som värd. Folkets hus och Restaurang 2 kök är också medarrangörer. Mötet är gratis och öppet för alla.

Programledare Li Hellström och korrespondenterna Palmira Koukkari Mbenga och Richard Myrenberg kommer till Surahammar.

Bild: Sveriges Radio


Åza Forsman

021-19 92 17
aza.forsman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan